Englannin A-maajoukkue ei ole onnistunut kaivamaan voittoa viimeisistä viidestä ottelustaan. Ryhmän putoaminen Nations Leaguen B-liigaan varmistui jo ennen maanantain Saksa-ottelua, sen hävittyä ottelunsa Italialle viime perjantaina.

Päävalmentaja Gareth Southgate on luonnollisesti koko ajan valtavien paineiden alla, mutta niiden massiivinen kasvu juuri MM-kisojen alla ei varmasti ole suunnitelmallista tai toivottua. Entinen puolustaja puhuu Saksa-peliä ennakoivassa mediatilaisuudessa tähän peilaten jokseenkin omituisella tyylillä.

– Olen erilaisissa rooleissa osallistunut 12 isoon turnaukseen. Tämä on minun seitsemänteni valmentajana, joten olen nähnyt jokseenkin kaiken.

– Viha-rakkaussuhteen kehä median kanssa on nyt jotakuinkin puolivälissään. Olen aina tiennyt että tämä kuuluu tähän työhön, ja se on vain otettava vastaan. En pakoile tilannetta, eikä kukaan meistä nauti siitä. Tiedämme kuitenkin, että meidän on vain jatkettava oikeiden asioiden tekemistä ja parannettava suoritustasoamme.

Southgaten sopimus maajoukkuevalmennuksesta jatkuu vuoteen 2024, mutta hän toki tietää ettei matka luultavimmin sinne asti kanna, mikäli MM-kisoista ei jää positiivista saldoa käsiin.

– En minä hölmö ole. Nyt haluamme vain hyvä tuloksen (Saksaa vastaan), ja sitten katsomme kohti kisoja. Tiedän tietenkin että minun kohtaloni sinetöityy niiden perusteella. Sopimuksilla ei tässä tilanteessa ole merkitystä.

Englanti-Saksa käynnistyy Lontoon Wembleyllä kello kello 21.45 Suomen aikaa.