Tiistain Mestarien liiga -ottelut toivat yhä lisää murheita Englannin maajoukkueluotsi Gareth Southgatelle. Entinen toppari on tottunut kokoamaan Kolmen leijonan ryhmää puolustuspainotteisesti, mutta tällä kertaa käytettävissä olevat pelaajat saattavat sanella tälle tielle uusia käänteitä.

Harry Maguiren putoaminen seurajoukkueensa nokkimisjärjestyksessä, Trent Alexander-Arnoldin ensin kadonnut vire, ja sitä seurannut loukkaantuminen, Kyle Walkerin leikkaus, ja viimeksi Reece Jamesin epävarma tilanne AC Milan -ottelun jälkeen – kaikki tämä vaikeuttaa Englannin alakerran kokoamista melko lailla.

Myös kasvattajaseuralleen Chelsealle kahdesti hävimässä olleen, tiistaina ulosajetun Milan -toppari Fikayo Tomorin vire ja keskittyminen vaikuttavat olevan kateissa. Southgate ei ole osoittanut 24-vuotiaalle muutamasta kutsusta huolimatta luottamusta tosin juuri muutenkaan.

Kun edellisiin lisätään vielä se, että John Stones on vasta kuntoutunut takareisivammastaan, saattaa Englannin kannattajien toive hyökkäysvoittoisemmista taktiikoista toteutua kisoissa pakon sanelemana – ainakin teoriassa.