Manchester City onnistui kuin onnistuikin varmistamaan Mestarien liigan lohkovoittonsa tiistaina, Borussia Dortmundin vieraana. Myös isäntien jatko kilpailussa vahvistui, 0-0 -tasapelin seurauksena.

Erling Haaland oli muuten vahvasti kierrätetyn City-avauksen kärjessä, mutta entinen seura onnistui nollaamaan norjalaisen täysin. Haaland jättikin kentän tauolla, mutta tulosta ei Pep Guardiolan ryhmä vaihtojenkaan jälkeen onnistunut saamaan aikaan.

Esiin nousi 58. minuutin rangaistuspotku, jota Riyad Mahrez ei onnistunut upottamaan verkkoon, vaan Gregor Kobel kirjautti itselleen massiivisen torjunnan.

– Minun täällä ollessani olemme epäonnistuneet 25 rankkarissa, valtaosa näistä on tapahtunut Mestarien liigassa, Guardiola tuskaili.

– Aivan liian monta. On ihailtava rohkeuden määrää, mutta näin iso epäonnistumisten määrä on ongelma. Meidän on parannettava, sillä tällä tasolla marginaalit ovat pienet ja nämä tilanteet saattavat olla ratkaisevia.

BBC huomauttaa, että City on itse asiassa onnistunut rangaistuspotkuissa Mestarien liigassa (71%, 12/17) hieman paremmin kuin Valioliigassa (69%, 36/52).

Radio 5 Livelle ottelua kommentoinut ex-hyökkääjä James McFadden sanoi, ettei tiistain epäonnistumisessa ollut niinkään kyse Mahrezin huonoudesta, vaan ennemminkin Kobelin loistokkuudesta tilanteessa.

– Mielestäni se oli Mahrezilta varsin hyvä veto jalan syrjällä, suurella voimalla – mutta mikä torjunta!