Arsenal hävisi torstaina hollantilaiselle PSV Eindhovenille vieraskentällä 0-2 Eurooppa-liigan lohkovaiheessa.

PSV:n tähtihyökkääjä Cody Gakpo chippasi pallon näyttävästi sisään 20 minuutin kohdalla, mutta osuma hylättiin, koska hän oli ollut paitsiossa.

Hieman ennen 40 minuutin täyttymistä Arsenalin Gabriel Martinellille avautui loistosauma, kun Takehiro Tomiyasu puski hänelle pallon rangaistusalueelle. Martinelli oli täysin vapaana taka-alueella, mutta hänen volleynsa karkasi reippaasti maalin yli.

Hetkeä myöhemmin PSV heilutti jälleen verkkoa, mutta osumaa ei hyväksytty tälläkään kertaa. Xavi Simons nöyryytti koko Arsenalin puolustusta ennen viimeistelyään, mutta maalin syöttänyt Anwar El Ghazi oli ollut paitsiossa.

Toista jaksoa oli takana kymmenen minuuttia, kun PSV onnistui viimein tekemään hyväksytysti maalin. Arsenal menetti pallon sivurajaheitossaan ja kotijoukkue toimitti pelivälineen Luuk de Jongille. Hän käännähti vartijaltaan karkuun ja siirsi pallon Joey Veermanille, joka tykitti kuulan maaliin.

Reilut viisi minuuttia myöhemmin kotijoukkue tuplasi johtonsa. Arsenalin maalivahti Aaron Ramsdale tuli kulmapotkussa nyrkkeilemään, mutta hän ei yltänytkään palloon, vaan Luuk de Jong puski sen sisään.

Peli ehti jatkua vain muutaman minuutin, kun PSV:ltä hylättiin taas yksi maali. Cody Gakpo laittoi pallon Ibrahim Sangarén keskityksestä verkkoon, mutta Gakpo oli jälleen ollut paitsiossa.

Arsenal oli varmistanut jatkopaikkansa jo ennen torstain ottelua. Lontoolaiset johtavat yhä lohkoa kahden pisteen erolla PSV:hen. Viimeisessä lohkopelissään Arsenal kohtaa FC Zürichin kotikentällään ja PSV pelaa Bodø/Glimtin vieraana.