Tottenham Hotspur oli kriittisessä Mestarien liigan kotiottelussaan tunnin ajan tappiolla Sporting Lissabonille. Spursin oma kasvatti Marcus Edwards rokotti lontoolaisia maalillaan, joka näytti pitkään vaarantavan jopa näiden jatkopaikan kilpailussa.

Lopussa isännät kuitenkin nousivat tasoihin Juventuksesta tammikuussa saapuneen Rodrigo Bentancurin osumalla, ja luulivat hetken jopa voittavansa pelin, kun Harry Kane sai pallon maaliin lisäajalla. 2-1 -maalia ei kuitenkaan lopulta hyväksytty sitä edeltäneen paitsion vuoksi. Manageri Antonio Conten sulakkeet paloivat tyystin, ja tämä kirjautti ottelusta matkamuistoksi suoran punaisen kortin.

Italialaisen raivo ei suinkaan ollut laantunut, tämän saapuessa pelin jälkeiseen haastatteluun. Omaperäinen englannin kieli tuotti haasteensa valmentajan kuohunnan ymmärtämiselle. Hän halusi kuitenkin viestittää jotain nimenomaan oman palkkansa maksajalle.

– Tämä päätös tuottaa isoa tuhoa, toivottavasti seura ymmärtää sen. Mielestäni seuran pitää olla nyt vahva. Toistan että tämä tilanne aiheuttaa isoa tuhoa.

On epäselvää, tarkoittiko Conte toivovansa Tottennhamin seurana reagoivan paitsiotuomioon – mikä sekin olisi erikoinen ratkaisu – vai toivoiko hän ymmärrystä itselleen. Managerin tällä hetkellä voimassa oleva sopimus seuran kanssa jatkuu vain kuluvan kauden loppuun.

Lontoon keskiviikkoinen tasatulos tietää, että D-lohkon viimeisiin otteluihin lähdetään tilanteesta, jossa oikeastaan kaikki on täysin auki. Tottenham johtaa kyllä edelleen lohkoa, mutta vain yhden pisteen erolla Sportingiin ja Frankfurtiin. Viimeisenä oleva Marseille, jonka vieraana Conten ryhmä viimeisen lohkopelinsä pelaa, on sekin vain kaksi pistettä kärkeä perässä.

– Haluaisin tietää, voitaisiinko tällainen päätös tehdä isoa joukkuetta vastaan merkittävässä ottelussa, Conte jatkoi moniselitteistä vaahtoamistaan.

– Haluaisin nähdä olisiko VAR niin rohkea. En näe rehellisyttä tässä tilanteessa.