Lauantain Valioliigan kierroksen päätösottelussa putoamisviivan alapuolella ollut Leeds haki täyden pistepotin Liverpoolilta Anfieldiltä. Ottelun voittomaalista vastasi 20-vuotias hollantilaislaituri Crysencio Summerville ottelun varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla.

Summerville tuikkasi ratkaisevan maalin, kun pallo pomppi hänelle Patrick Bamfordin heikon kosketuksen jälkeen. Maalia edelsi vasta 18-vuotiaan debyyttiään Valioliigassa pelanneen Wilfried Gnonton hieno alustus.

Vierasjoukkue Leeds aloitti ottelun kovalla vauhdilla ja siirtyi johtoon jo ottelun neljännellä minuutilla, kun Liverpool-toppari Joe Gomez antoi karmaisevan syötön alaspäin. Leedsin espanjalaiskärki Rodrigo juoksi pallon kiinni ja siirsi sen helposti tyhjään maaliin ohi hölmistyneen Alisson Beckerin.

Liverpool nousi kuitenkin pian tasoihin, kun Mo Salah ohjasi hienosti ilmasta Andy Robertsonin keskityksen verkon perukoille.

Toisella jaksolla joukkueet eivät tilanteilla juhlineet, vaikka peli aaltoili päästä päähän. Liverpoolille avautui huippupaikka reilun tunnin kohdalla, kun Salah pelasi Darwin Nuñezin avopaikkaan. Illan Meslier’n huipputorjunta kuitenkin esti Liverpoolin aikeet johtomaalista.

Kotijoukkue Liverpool ei saanut missään vaiheessa ottelua kunnon painostusta Leedsin päähän, vaikka saikin rakennettua nopeilla hyökkäyksillä muutaman hyvän maalintekotilanteen. Meslier oli kuitenkin mies paikallaan kaikissa tilanteissa varmistaen Leedsille arvokkaat vieraspisteet Anfieldiltä.

Tappio oli Liverpoolille jo toinen perättäinen Valioliigassa. Jürgen Kloppin miehistö on sarjassa vasta yhdeksäntenä 12 pelatun ottelun jälkeen. Leeds nousi voitollaan viidenneksitoista.