Liverpool kohtaa Mestarien liigan lohkovaiheensa viimeisessä ottelussa tiistaina kärkiryhmä Napolin. Mikäli viime aikojen tilastohistoria toistaa itseään, on isännille luvassa kyytiä heti alkuun. Serie A: ta johtava Partenopei on iskenyt kaudella pelaamissaan otteluissa kahdeksan maalia ensimmäisten 16 minuutin jaksojen aikana. Liverpool on vastaavina jaksoina päästänyt niitä yhdeksän.

Illan isäntien James Milner voi puhua jalkapallon piirissä kokemuksesta, koskettivatpa kysymykset lähes mitä tahansa lajin osa-aluetta. Konkari myöntää otteluiden alkujen ongelmat, mutta kääntää huomion siihen, miten joukkue niihin on reagoinut.

– Ensimmäisten maalien päästäminen ei toki helpota asioita, mutta se kertoo luonteestamme, miten monessa pelissä olemme onnistuneet niiden jälkeen kääntämään otteluita itsellemme. Asenne ja taistelutahto ovat hyvin paikollaan näissä pojissa.

Milnerin joukkue on tällä hetkellä Valioliigan sijalla 15., hävittyään lauantaina kotonaan Leedsille.

– Minä en laita hirveästi painoa sille, menevätkö asiat huonosti vai hyvin. Näitä asioita suurennellaan usein. Kun voittaa ensimmäiset kuusi ottelua, on muka menossa kohti tappiotonta kautta. Kun taas häviää muutaman peräkkäin, on putoamassa sarjasta.