Qatarissa pelattavat jalkapallon MM-kisat alkavat sunnuntaina 20.11. Englannin päävalmentaja Gareth Southgate julkistaa kisoihin lähtevän joukkueen torstaina. Englanti pelaa samassa alkulohkossa USA:n, Walesin sekä Iranin kanssa.

Valioliigan kaikkien aikojen maalintekijä ja Englannin entinen maajoukkuehyökkääjä Alan Shearer ei odota kotimaaltaan suurta menestystä kisoissa.

– En näe meidän menevän niin pitkälle, kuin kahdessa aiemmassa arvoturnauksessa. Mielestäni hyökkäyksen ja keskikentän osalta Southgate voi olla luottavainen, mutta puolustus herättää huolen aiheita. Sanoisin, että etenemme puolivälieriin asti, Shearer totesi The Athleticille.

Englannilla on puolustuksen osalta vielä paljon kysymysmerkkejä ilmassa ennen turnauksen alkua. Ainakin Reece James on kisoista sivussa. Loukkaantuneena on ollut myös leikkauksessa käynyt Kyle Walker.

Vuoden 2018 MM-kisoissa Englanti eteni välieriin asti ja viime vuonna pelatuissa EM-kisoissa se hävisi puolestaan Italialle loppuottelussa rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Lähde: BBC Sport