Englannin jalkapalloliiton mukaan Brentford-hyökkääjä Ivan Toney on rikkonut vedonlyöntisääntöjä.

Pelaajat eivät saa lyödä vetoa mistään jalkapallo-otteluista, vaikka he eivät olisi itse niissä osallisina. Toney on rikkonut kyseistä sääntöä peräti 232 kertaa. Toney ehti lyödä vetoa jalkapallo-otteluista noin neljän vuoden ajan ja viimeinen lyöty veto on tammikuulta 2021.

Toneyta odottanee merkittävä pelikielto. Englannin jalkapalloliitto antoi Kieran Trippierille vajaat kaksi vuotta sitten kymmenen viikon pelikiellon, kun hän oli vinkannut ystävilleen siirtyvänsä Atléticoon. Trippierin ystävät löivät siirrosta vetoa ja voittivat merkittävän rahasumman. Trippier pelasi pelikieltonsa aikaan Atléticossa.

Brentford julkaisi tiedotteen, jossa se kertoi olevansa yhteydessä pelaajaansa ja hänen asianajajiin. Osapuolet eivät kommentoi toistaiseksi tapausta julkisuudessa.

Toneylla on viikko aikaa antaa vastauksensa Englannin jalkapalloliitolle.

26-vuotias Toney on aloittanut valioliigakauden loistavasti. 14 ottelussa on syntynyt kymmenen maalia. Viime viikonloppuna Toney iski kaksi maalia Manchester Cityn verkkoon, kun Brentford haki täyden pistepotin Etihadilta 2-1.