Kalvin Phillips paljastaa kuntosalitapaturman olleen lähellä vaarantaa hänen MM-matkansa.

Englannin luottopelaaja joutui onnettomuuteen viikko sitten harjoitellessaan ennen seuransa Manchester Cityn valioliigaottelua Brentfordia vastaan. Telineestä pudonnut paino putosi tuolloin keskikenttäpelaajan jalalle.

Phillips myöntää, että tilanteessa olisi voinut käydä pahimmassa tapauksessa huomattavasti huonommin.

– Jos se laatta olisi ollut painavampi kuin viisi kiloa, siinä olisi voinut käydä paljon pahemmin, Phillips selitti BBC:lle.

– Menin ennen Cityn viime viikonlopun Brentford-ottelua kuntosalille tehdäkseni vain paljon jalkaprässiä akillesta hoitaakseni. Hain painoja telineestä ja yksi taisi olla jumissa takana. Repäisin sen pois ja paino putosi suoraan jalalleni.

– Siinä käynyt pahasti, mutta mietin 10 sekunnin ajan: ”Herranjumala, mitä siinä tapahtui?”

Cityyn kesällä Leedsistä siirtynyt Phillips, 26, on kärsinyt tänä syksynä olkapäävammasta. Keskikenttäpelaaja ehti pelata ennen Qatarin kisoja vain 14 minuuttia kilpailullisissa otteluissa.

Olkapää on miehen omien sanojen mukaan nyt kunnossa.

– Leikkaukseni oli noin seitsemän- ja puoli viikkoa sitten. Siinä oli 12 viikon kuntoutus, mutta tein enemmän töitä, mitä olisi pitänyt. Halusin toipua nopeammin, jotta pääsisin MM-kisoihin. Nyt olen täällä, Phillips kertasi.

LUE MYÖS!