Hollannin kapteeni Virgil van Dijk on ottanut kantaa maajoukkueiden saamaan kritiikkiin peräännyttyään One Love -kapteeninnauhan käytöstä.

Seitsemän Euroopan maata, mukaan lukien Englanti ja Hollanti suunnittelivat sateenkaarenvärisen One Love -nauhan käyttöä MM-kisoissa protestina Qatarin ihmisoikeusongelmille.

Qatarissa samansukupuoliset parisuhteet tuomitaan rikoksena. Kampanjaa oltiin tehty vuoden ajan ennen kisoja.

Esimerkiksi FA oli valmis vastaanottamaan sakot nauhan käytöstä. Perääntyminen kannanotosta tapahtui lopulta, kun FIFA uhkasi maita urheilullisilla rangaistuksilla.

Nauhaa kantaneita kapteeneita olisi varoitettu välittömästi.

Menstystä kisoissa janoavana ammattiurheilijana van Dijkilla ei ollut siihen varaa.

– Minä pelaan pelipaikalla, jossa keltaisia kortteja ei kaivata. Minusta tuli jalkapalloilija, jotta pääsisin pelaamaan näissä turnauksissa, Liverpool-tähti kommentoi hollantilaismedia NOS:lle.

– On ihmisiä jotka sanovat, ettei meillä ole selkärankaa. Näin se ei kuitenkaan toimi. Me haluamme vain pelata jalkapalloa. Olisin mielelläni käyttänyt sitä nauhaa, mutta en varoituksen uhalla.

FIFA on saanut päätöksestään kieltää protestinauhat suurta kritiikkiä. Lajin kattojärjestö viesti aiemmin, että kielto tasa-arvokampanjoista tulisi voimaan vasta puolivälierävaiheessa.

LUE MYÖS!