Englannin jalkapalloliitto FA on keskiviikkona määrännyt Cristiano Ronaldon kahden ottelun pelikieltoon hänen huhtikuisesta tulistumisestaan Manchester Unitedin ja Evertonin välisen Valioliiga-kamppailun jälkeen.

Tämän lisäksi 37-vuotiasta portugalilaishyökkääjää on varoitettu ja sakotettu 50 000 punnan (noin 58 000 euron) edestä.

Pelikielto ja sakot liittyvät viime huhtikuussa kärsityn Everton-tappion jälkeisiin tapahtumiin. Kävellessään pois stadionilta, Ronaldo paiskasi puhelimen nuoren kannattajan kädestä suutuspäissään maahan.

Nuori Everton-fani Jake Harding, 14, yritti kuvata Ronaldoa puhelimellaan mutta sai odottamattomasta iskusta mustelmia käteensä.

FA tuomitsi Ronaldon teon sopimattomana ja väkivaltaisena. Merseysiden poliisi ei sen sijaan toimenpiteisiin ryhtynyt.

FA:n asettama pelikielto on saattanut tulla liian myöhään, sillä Ronaldon purettua sopimuksensa Manchester Unitedin kanssa tiistai-iltana, ei häntä välttämättä nähdä enää pelaamassa Englannin kentillä.