Brasilian ja Sveitsin kello 18 Suomen aikaa alkaneessa kohtaamisessa on pelissä paljon. Kumpikin joukkue jahtaa lohkovoittoa, vietyään avausmatsistaan täyden potin.

Titen miehistöstä on sivussa kisojen suurimpiin tähtiin kuuluva Neymar, jota ei ainakaan lohkovaiheessa enää nilkkavamman vuoksi nähdä. Valmentajan ratkaisu lähettää PSG-laiturin tilalle Man Unitedissa leipäänsä ansaitseva Fred kohotti muutamia kulmakarvoja. Brasilian penkki on ottelussa melkoinen; Fabinho, Gabriel Jesus, Gabriel Martinelli, Antony, Bruno Guimaraes

Mikäli Sveitsi kaatuu, tekee Brasilia MM-kisahistoriaa. Se on tähän mennessä voittanut peräkkäin 16 lohkovaiheen ottelua, eikä yksikään joukkue ole onnistunut venyttämään vastaavaa putkea seitsemääntoista peliin.

Edellisen lohkotappion MM-kisoissa tuotti Norja, vuonna 1998. Sitä ennen Selecao oli hävinnyt kilpailun tässä vaiheessa 1966.