Arsenalin ja Shakhtar Donetskin neuvottelut laitahyökkääjä Myh’ailo Mudrykin siirrosta Valioliigaan ovat monimutkaistuneet Chelsean liityttyä siirtokilpaan mukaan, kertoo Evening Standard.

Mudryk, 21, on Arsenalin ykköskohde tammikuun siirtoikkunassa, mutta Shakhtar haluaisi hänestä noin sadan miljoonan euron siirtokorvauksen.

Guardianin mukaan Shakhtarissa tiedostetaan, että Arsenal ei ole luultavasti valmis menemään niin pitkälle, mutta Ukrainan suurseura on Chelsean kiinnostuksen myötä hyvässä neuvotteluasemassa.

Shakhtar Donetsk hylkäsi viime viikolla Arsenalin avaustarjouksen, joka koostui 40 miljoonan euron siirtokorvauksesta ja 25 miljoonasta eurosta mahdollisina bonuksina.

Mudryk haluaisi siirtyä ensisijaisesti Arsenaliin, mutta Chelsea on neuvotellut hänestä Shakhtarin toimitusjohtajan Serhii Palkinin kanssa.

Shakhtarin urheilutoimenjohtaja Darijo Srna istuu tällä viikolla Chelsean kanssa neuvottelupöytään Lontoossa. Srna viettää säännöllisesti aikaa Englannin pääkaupungissa, sillä hänen perheensä asuu siellä.

Chelsean kannalta ongelmallista on, että Shakhtar haluaa valtaosan siirtokorvauksesta heti.

Sinipaidat neuvottelevat jo Benfican kanssa keskikenttäpelaaja Enzo Fernándezin, 21, siirrosta Valioliigan, eikä Portugalin suurseura ole osoittanut halukkuutta luopua hänestä alle 120 miljoonalla eurolla.

Chelsea haluaisi porrastaa mahdolliset siirtokorvauksensa useaan erään, jottei se joutuisi ongelmiin UEFA:n taloudellisen reilun pelin sääntöjen kanssa.