Muun muassa Englannin Valioliigaa, jääkiekon NHL:ää sekä Formuloita näyttävä suoratoistopalvelu Elisa Viihde Viaplay on joutunut kovan kritiikin kohteeksi tuoreimman uudistuksensa myötä.

Suosittu soratoistopalvelu viesti keskiviikkona tilaajilleen, kuinka palvelun hinta olisi muuttumassa. Tiedotteen sisällöstä kävi ilmi, että sen aikomuksena on rajoittaa urheilulähetysten katselua ”palvelun luvattoman käytön vähentämiseksi”.

– Tulemme rajoittamaan streamien määrää niin, että samaa live-urheilutapahtumaa voi jatkossa seurata samanaikaisesti vain yhdeltä laitteelta kerrallaan. Et esimerkiksi voi enää katsoa samaa Valioliigan ottelua useammalla kuin yhdellä (1) laitteella. Voit kuitenkin silti katsoa esim. kahta eri Valioliigan ottelua kahdella (2) eri laitteella samanaikaisesti, tiedotteessa kerrotaan.

Muutos, joka on tiedotteen mukaan määrä toteuttaa helmi-maaliskuun aikana, on ärsyttänyt suomalaista urheilukansaa.

Moni tilaaja on osoittanut mieltään julkisesti sosiaalisessa mediassa, syyttäen Elisa Viihde Viaplayta muun muassa ”ahneudesta” ja ”asiakkaiden silmään kusemisesta”.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Heidi-Elisa

@haidielisa
Naurettavaa pelleilyä @Viaplay_FI
Eli samassa taloudessa asuvat henkilöt eivät voi enää katsoa samaa lähetystä, jos toinen on kotona ja toinen vaikkapa työreissussa?
Ei taida teilläkään mennä liian hyvin.
#killme #viaplayfi

– Naurettavaa pelleilyä. Eli samassa taloudessa asuvat henkilöt eivät voi enää katsoa samaa lähetystä, jos toinen on kotona ja toinen vaikkapa työreissussa? Ei taida teilläkään mennä liian hyvin, twiittaa Heidi-Elisa.

– Mitä hemmettiä? Rahat varmaan lopussa ja tehdään näin. RIP Viaplay. Tilaajamäärä tulee laskemaan kymmeniä prosentteja, arvioi Markus Nurmio.

– ”Pyrimme jatkuvasti parantamaan palveluamme”. Hienoa parannusta. Tässä täydellinen esimerkki miten ahneudella kustaan omiin muroihin. Ensin nostetaan hintoja, sitten rajoitetaan palvelua ja samaan aikaan tekniset ongelmat kasvaa viikko viikolta, kritisoi Jonne Lindblom.

– Jaa, että nyt pitäs maksaa 80€/kk jos poika katsoo Valioliiga-peliä omassa huoneessaan… Alkaa muuten nyt oikeasti Viaplay-tilaus tuntumaan ryöstöltä! tuumii Petri.

– Se että tässä tiedotteessa vannotaan käyttökokemuksen parantamisen nimeen on aivan fantastisen upeaa komiikkaa. Harvoin näkee yhtä suoraa asiakkaan silmään kusemista. Ei voi kuin hattua nostaa. Bravo! sanoo Ville Vähänen.

Elisa Viihde Viaplay ei ole vielä toistaiseksi tarkentanut, miten suoratoistopalvelun hinta muuttuu katselurajoituksen astuessa voimaan.

TUOREIMMAT SIIRTOUUTISET: