Fulham ja Chelsea kohtasivat toisensa torstai-iltana Länsi-Lontoon derbyssä Valioliigassa. Fulham voitti ottelun 2-1.

Ensimmäinen jakso oli vauhdikas Craven Cottagella. Chelsea hallitsi palloa, mutta Fulham iski aktiivisesti vastaan.

Chelsean päävalmentaja Graham Potter nimesi keskiviikkona seuraan saapuneen João Félixin välittömästi avauskokoonpanoonsa. Chelsealla on sen verran paljon loukkaantuneita pelaajia, että Félixin oli debytoitava heti uudessa joukkueessaan, vaikka ehti harjoitella vain kerran Chelsean kanssa ennen ottelua.

Félix sai avausjaksolla usean tekopaikan, mutta viimeistely sakkasi. Debyytti päättyi toisella jaksolla suoraan punaiseen korttiin, kun portugalilaishyökkääjä taklasi törkeästi Fulhamin Kenny Teteä sääreen. Félix saa suoran punaisen kortin seurauksena kolmen ottelun pelikiellon.

Se on surkea uutinen Chelsealle, joka maksoi Félixin kevätkauden mittaisesta lainasta Atléticolle 11 miljoonaa euroa ja pelaajan palkan, mutta ei saanut lainasopimukseen mukaan osto-optiota.

Pelikiellon vuoksi ilman Aleksandar Mitrovićia pelannut Fulham meni johtoon 25. minuutilla, kun entinen Chelsea-pelaaja Willian tälläsi pallon maaliin. Peliväline kimposi Chelsea-puolustuksesta ohi Kepan. 1-0.

Kalidou Koulibaly toi Chelsean tasoihin heti toisen jakson alussa, mutta Chelsea joutui pelaamaan viimeiset puoli tuntia vajaalla Félixin punaisen kortin myötä. Se kostautui lopulta, kun Carlos Vinícius vei Fulhamin johtoon 73. minuutilla. Se jäi samalla ottelun voittomaaliksi.

Chelsean kausi on ollut suorastaan valtava epäonnistuminen. Se on Valioliigassa kymmenentenä. Neljäs sija on kymmenen pisteen päässä. Neljäntenä oleva Manchester United on lisäksi pelannut ottelun Chelseaa vähemmän. Sarjanousija Fulham on upeasti kuudentena ja karannut kuuden pisteen päähän Chelseasta.