Everton on kiinnostunut Atalantan Duván Zapatasta, kertoo Fabrizio Romano.

31-vuotiaan kärjen kausi Atalantassa on ollut hyvin vaikea. Loukkaantumisista kärsinyt Zapata on viimeistellyt 12 Serie A -ottelussa yhteensä vain yhden maalin. Viime aikoina Zapatalla on ollut merkittäviä vaikeuksia päästä Atalantan avauskokoonpanoon.

Zapata pelaa viidettä kauttaan Atalantassa. Zapata on pelannut Atalantassa hyvin tehokkaita kausia, mutta maalimäärät alkoivat pudota viime kaudella ja sama trendi on jatkunut myös kuluvalla kaudella.

Romanon mukaan molempien seurojen edustajat tekevät töitä siirron eteen. Atalanta suostuu kuitenkin ainoastaan pysyvään siirtoon, jotta se pääsisi kallispalkkaisesta kärjestään eroon. Everton sen sijaan haluaisi lainan, jossa olisi mukana osto-optio.

Everton tarvitsee mahdollisimman nopeasti maalintekotaitoa joukkueeseensa. Everton on pelannut jälleen suorastaan surkean kauden. Se on sarjataulukossa 19. sijalla. 19 ottelusta tuloksena on vaivaiset 15 pistettä.

Evertonin päävalmentaja Frank Lampard on akuutin potku-uhan alla ja on hyvin mahdollista, että seurajohto päätyy antamaan hänelle potkut vielä tällä viikolla. Everton hävisi viime viikonloppuna kotikentällään Southamptonille 1-2.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
Everton are prepared to approach Atalanta to negotiate for Colombian striker Duván Zapata. Intermediaries will work on the deal with Everton open to loan with option clause proposal 🔵 #EFC

Atalanta would only be open to discuss a permanent transfer for Zapata, as things stand.