Chelsea teki viime viikonloppuna tammikuun suurimman hankinnan, kun se kaappasi Mykhailo Mudrykin lontoolaisnaapuri Arsenalin nenän edestä 100 miljoonan euron arvoisella siirrolla.

Shakhtar-pomon avauttua aiemmin syitä sille, miten Chelsea voitti Arsenalin siirtokilvassa 22-vuotiaasta laitahyökkääjästä, on The Athletic ottanut selvää eroista seurojen palkkatarjouksissa.

Aiemmin tabloid-lehdissä pyöri väitteitä, joiden mukaan Chelsea pulittaisi nyt kaksinkertaista summaa siitä, mitä Arsenal ukrainalaistähdelle tarjosi.

The Athleticin mukaan Chelsea maksaa Mudrykille kuitenkin 97 000 puntaa viikossa, mikä on lopulta vain 10 000 puntaa enemmän kuin mitä Arsenal olisi hänelle maksanut.

Palkka on myös pienempi kuin esimerkiksi Bayer Leverkusenissa lainalla pelaavalla Callum Hudson-Odoilla, joka tienaa tällä hetkellä 120 000 puntaa viikossa.

Keskikenttäpelaaja Ruben Loftus-Cheek, joka ei ole pelannut marraskuun 6. päivän jälkeen loukkaantumisen vuoksi, tienaa puolestaan 150 000 puntaa viikossa.

On paljastunut, että syy Mudrykin suhteellisen alhaiselle palkalle johtuu uuden omistajan Todd Boehlyn pitkäaikaisesta strategiasta, jolla seuran käsistä lähteneitä palkkakuluja pyritään pienentämään.

The Bluesin ymmärretään maksavan esimerkiksi Raheem Sterlingille ja Reece Jamesille huimat 250 000 puntaa viikossa tällä hetkellä.

LUE MYÖS: