Newcastle voitti Southamptonin tiistaina vieraskentällä 1-0 liigacupin välierien avausosassa.

Magpiesin Joelinton heilutti verkkoa 39. minuutilla, mutta maali hylättiin, koska hänen katsottiin pelanneen palloa kädellään.

Avausjakson loppuhetkillä nähtiin hurja tilanne, kun Newcastlen maalivahti Nick Pope lähti maaliltaan vastaan ja törmäsi vauhdilla Southamptonin Moussa Djenepoon. Pope ei ollut kolarista moksiskaan, mutta Djenepon ottelu päättyi siihen paikkaan, ja hänen tilalleen vaihdettiin Adam Armstrong.

Southampton piristyi toiselle jaksolle selkeästi, mutta Newcastle siirtyi johtoon 73. minuutilla. Alexander Isak käännähti oikealla laidalla vartijaltaan vaivattomasti karkuun ja latasi maalin edustalle nappisyötön Joelintonille, jonka tarvitsi vain siirtää peliväline tyhjään verkkoon.

Kotijoukkue heilutti verkkoa pari minuuttia myöhemmin. Samuel Edozie nosti kukkupallon vitosen viivalle ja Armstrong rymisteli kuulan verkkoon. Osuma kuitenkin hylättiin Armstrongin käsivirheen takia.

Southamptonin ilta synkistyi entisestään 86. minuutilla, kun Duje Ćaleta-Car taklasi Allan Saint-Maximinia sääntöjen vastaisesti ja nappasi illan toisen keltaisen korttinsa.

Otteluparin jälkimmäinen osa pelataan ensi tiistaina Newcastlen St James’ Parkilla. Toisessa välieräparissa vastakkain ovat Nottingham Forest ja Manchester United.

Newcastle United FC

@NUFC
WE TAKE A ONE GOAL LEAD INTO THE SECOND LEG! 🙌