Brightonin huippulupaus Evan Ferguson, 18, on noussut ryminällä Valioliigan tehokkaimmaksi hyökkääjäksi.

Seagullsin irlantilaisteini on vallannut paikan edustusryhmässä vakuuttavilla esityksillä ja saanut vuodenvaihteen jälkeen säännöllisiä avausminuutteja.

Se on näkynyt tehokkuudessa.

Ferguson on ollut kauden ensimmäisen Southamptonia vastaan pelatun Boxing Dayn esiintymisensä jälkeen mukana 2,27 maalissa 90 minuuttia kohden. Viidesti Valioliigassa pelanneen hyökkääjälupauksen lukema on koko Valioliigan tehokkain tällä kaudella.

Esimerkiksi maalipörssiä johtavan Erling Haalandin luku on vain 1.66 per 90 minuuttia. Manchester Cityn norjalaistähdellä on kuitenkin huomattavasti suurempi 19 ottelun otanta mittarissa.

Ferguson on tehnyt viimeiseen neljään valioliigaotteluunsa kolme maalia ja kerännyt kaksi maalisyöttöä. Kaikki kilpailut mukaan luettuna maaleja on neljä ja syöttöjä kolme.

Lähde: Athletic

Ferguson ihailee Haalandia, mutta Brightonissa hän on kehittynyt entisen Manchester United – ja Arsenal-hyökkääjä Danny Welbeckiä, 32, seuraten.

– Hän yrittää kaikissa tekemisissään varmistaa, että se on paras teko jonka hän voi tuoda. Seuraan häntä päivittäin ja yritän oppia häneltä, Ferguson kehui Brighton-konkaria Athleticille.

– Haalandilla kyse on niistä erilaisista liikkeistä, joita hän tekee. Kun keskikenttäpelaaja saa pallon, hän etsii eri tapoja löytää tilaa. Tällaisia pieniä asioita.

LUE MYÖS!