Helsingin Jalkapalloklubi tiedotti keskiviikkona tehneensä pelaajasopimuksen maalivahti Dejan Ilievin kanssa. Pohjoismakedonialaisen nimi saattaa kalskahtaa tutulta brittifutiksenkin ystäville – tämä on nimittäin ollut Arsenalin kirjoilla peräti vuosikymmenen ajan.

Tätä nykyä 27-vuotias Iliev siirtyi Gunnersin alle 18-vuotiaiden ryhmään kotimaansa Belasicasta kesällä 2012, ja siirtyi slovakialaiseen AS Trenciniin vuosi sitten. Nyt matka siis jatkuu Helsingissä, 1+1 -vuotisella sopimuksella.

HJK Helsinki

@hjkhelsinki
Tervetuloa Dejan Iliev🧤

Pohjoismakedonialainen Dejan Iliev, 27, vahvistaa HJK:n maalivahtiosastoa 1+1-vuotisella sopimuksella.

Lue👇
hjk.fi/artikkelit/mie…

#HJK #Veikkausliiga

Iliev ei ole ainoa Arsenal-taustainen Suomessa alkavalla kaudella pelaava maalivahti, sillä SJK lainasi tammikuussa 19-vuotiaan Ovie Ejerehin lontoolaisten alle 21-vuotiaiden miehistöstä kevätkauden ajaksi.

Hyvin lähellä Arsenalin edustusryhmääkin Ilievin tavoin kävi taannoin nykyisin Norjan Sandefjordia edustava maalivahti Hugo Keto. HJK-kasvatti vietti seurassa vuodet 2014-2018.