Chelsean johtoportaalla on täysi luotto päävalmentaja Graham Potteriin viime aikojen heikoista tuloksista huolimatta, kertoo Athletic.

Potter, 47, oli Chelsean uusien omistajien valinta Thomas Tuchelin korvaajaksi, ja he saivat haluamansa valmentajan viime syyskuussa.

Hän aloitti pestinsä yhdeksän ottelun tappiottomalla putkella, mutta sittemmin Chelsean vire on kääntynyt huonoon suuntaan. Chelsea lähti MM-kisatauolle kolmen ottelun tappioputkessa ja kisojen jälkeen lontoolaiset ovat voittaneet yhdeksästä ottelustaan vain kolme, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan.

Potterin kokonaissaldo Chelsean peräsimessä on 23 ottelua, yhdeksän voittoa, seitsemän tasapeliä ja seitsemän tappiota. Valioliigassa joukkue on vasta yhdeksäntenä, kymmenen pisteen päässä kärkinelikosta.

Chelsea on käyttänyt kahdessa viime siirtoikkunassa järisyttäviä summia uusiin pelaajiin, mikä on lisännyt painetta Potterin niskassa etenkin kannattajien toimesta.

Iso vaihtuvuus pelaajistossa vaatii luonnollisesti aikaa ennen kuin asiat saadaan toimimaan, mutta yleisesti ottaen Chelsean joukkuetta pidetään todella kilpailukykyisenä. Tällä kaudella sen on kuitenkin käytännössä mahdollista taistella enää vain Mestarien liigan voitosta. Manchester City pudotti Chelsean sekä liigacupista että FA Cupista.

Heikot tulokset ovat saaneet kannattajat kyseenalaistamaan, onko Potter oikea valmentaja tähtisikermän peräsimeen, mutta Athleticin mukaan Chelsean seurajohto ei arvioi hänen onnistumistaan kuukausien vaan vuosien perusteella.

Chelsean johtoportaassa uskotaan, että heillä on palkkalistallaan yksi lajin parhaista valmentajista. Uudet omistajat kaavailevat yhä lisää muutoksia seuran toimintaan, ja he päättivät jo hyvissä ajoin, että Potterin suoriutumista ei arvioida sen perusteella, pääseekö Chelsea ensi kauden Mestarien liigaan vai ei.

Lontoolaisten johtoportaassa osattiin aavistaa, että menestystä ei välttämättä tulisi silmänräpäyksessä, koska Potter saapui kesken kauden ja sai käsiinsä joukkueen, joka vaati uudistamista rajulla kädellä. Chelsean omistajien mielestä Potteria on koetellut debyyttikaudellaan myös vaikea loukkaantumissuma.

Lisää uutisia Chelseasta