Valioliigan erotuomarien kattojärjestön johtaja Howard Webb on kutsunut kaikki tuomarit hätäkokoukseen viime lauantaina nähtyjen VAR-selkkausten jälkeen, kertoo Telegraph.

Brightonilta vietiin väärin perustein maali Crystal Palacea vastaan, koska paitsiolinja oli piirretty videotarkistuksessa väärästä puolustajasta. Myöhemmin samana päivänä videotuomari jätti paitsiolinjan kokonaan piirtämättä Brentfordin tasoitusmaalissa Arsenalia vastaan.

Telegraphin mukaan lauantain virheet saattavat johtaa seurauksiin Lee Masonille ja John Brooksille, jotka olivat niistä vastuussa. Brooksin on määrä toimia videotuomarina maanantaina Merseysiden derbyssä ja keskiviikkona Arsenalin ja Manchester Cityn huippuottelussa, mutta nähtäväksi jää, korvataanko hänet toisella tuomarilla.

Englannin ammattilaisjalkapallon ottelutuomareista vastaavan elimen (PGMOL) tuomaripäällikkönä toimiva Webb otti sunnuntaina yhteyttä Arsenaliin ja Brightoniin selittääkseen tapahtuneet virheet seuroille.

– PGMOL voi vahvistaa, että sen erotuomaripäällikkö Howard Webb on ottanut yhteyttä sekä Arsenaliin että Brightoniin myöntääkseen ja selittääkseen VAR-menettelyssä tapahtuneet merkittävät virheet, jotka tapahtuivat lauantaisissa Valioliigan otteluissa, kommentoi PGMOL tiedotteesaan.

– PGMOL tutkii perusteellisesti molemmat tapaukset, jotka johtuivat inhimillisestä erehdyksestä ja liittyivät paitsiotilanteiden analysointiin.

Sekä Arsenal että Brighton päätyivät otteluissaan 1-1-tasapeliin.