Englantilaislehdet Mirror ja Daily Star tietävät kertoa, ettei Mason Greenwood pelaa Manchester Unitedille ainakaan tällä kaudella, sillä seuran sisäisen tutkimuksen hyökkääjän tulevaisuudesta odotetaan kestävän vielä useita kuukausia.

Aiemmin tässä kuussa syyttäjälaitos luopui kaikista Greenwoodia vastaan nostetuista syytteistä. Hänen oli määrä astua oikeuteen marraskuussa väitetystä raiskausyrityksestä ja naisen pahoinpitelystä. Syytteistä kuitenkin luovuttiin sen jälkeen, kun avaintodistajat vetäytyivät ja uusia todisteita tuli esiin.

Seura vahvisti 2. helmikuuta, että se aikoo suorittaa vielä oman tutkimuksensa Greenwoodin suhteen. 21-vuotiaalla laitahyökkääjällä, joka ei ole pelannut Unitedissa sitten viime vuoden tammikuun, ei ole pääsyä Erik ten Hagin miehistöön ennen kuin tutkimus on käyty läpi ja päätös pelaajan tulevaisuudesta tehty.

LUE MYÖS: Mason Greenwoodin tilanne jakaa mielipiteitä Manchester Unitedin sisällä – saako syytteistä vapautettu hyökkääjä jatkaa seurassa?

Uudet lehtitiedot kertovat, että sisäinen tutkinta voi jatkua vielä useita kuukausia, minkä vuoksi Greenwoodin mahdollisuudet palata Unitedin miehistöön ennen kauden päättymistä 28. toukokuuta ovat hyvin heikot. Seura haluaa edetä varovaisesti, eikä sillä siksi ole kiire tehdä päätöstä hänen tulevaisuudestaan seurassa.

United aikoo haastatella Greenwoodia selvittääkseen hänen versionsa tapahtumista, minkä lisäksi se aikoo hankkia asiantuntijoita arvioimaan hänen henkistä ja fyysistä tilaansa tarkastellakseen tilannetta urheilullisesta näkökulmasta.

Greenwoodilla on seuran kanssa kesäkuuhun 2025 asti ulottuva sopimus. Vaikka Englannin maajoukkuemies on ollut pelikiellossa siitä lähtien, kun syytteet tulivat reilu vuosi sitten ilmi, maksetaan hänelle edelleen 100 000 punnan viikkopalkkaa täysimääräisesti.

Unitedin akatemiasta ykkösjoukkueeseen ponnistanut Greenwood on tehnyt seuralle 35 maalia 129 otteluun.

LUE MYÖS!