Jamie Carragher ja Gary Neville olivat ymmällään Jordan Pickfordin ratkaisevasta virheestä, kun hänen virhearvionsa johti Liverpoolin avausmaaliin Evertonin 0–2-tappiossa maanantain Merseysiden derbyssä.

Pickfordilla ei ollut kovinkaan paljoa tekemistä ottelun avausjaksolla, mutta näki Liverpoolin siirtyvän silmänräpäyksessä johtoon, kun kotijoukkueen nopea vastahyökkäys päättyi Mohamed Salahin maaliin yhdeksän minuuttia ennen puoliaikaa.

Hyökkäys tuli vain muutama sekunti sen jälkeen, kun Evertonin keskuspuolustaja James Tarkowski oli puskenut sinipaitojen kulmapotkusta tolppaan.

Liverpool onnistui purkamaan pallon tiehensä, antaen Darwin Nunezille mahdollisuuden karata nopeaan läpiajoon laidalla. Uruguaylainen katsoi ylös, näki sekä Salahin että Cody Gakpon lähestyvän maalia ja keskitti pallon boksiin.

Pickford odotti, että pallo päätyisi taka-alalta saapuvalle hollantilaiselle, ja näytti unohtavan kokonaan Salahin, joka pääsi täten tuikkaamaan pallon tyhjiin englantilaisvahdin hämmentävän sijoittumisen seurauksena.

Artikkeli jatkuu upotusten jälkeen.

𝐀𝐅𝐂 𝐀𝐉𝐀𝐗 💎

@TheEuropeanLad
📸 - Pickford completely positioned himself the wrong way before Salah scored.

Joshua Peck

@JoshPeck_92
Jordan Pickford trying to psych out Cody Gakpo and just forgets about Mo Salah 🤦‍♂️

– Maalivahdin toimintaa on kyseenalaistettava… minne hän on oikein menossa?! Hän on ei-kenenkään-maalla! reagoi Carragher huutaen Sky Sportsin kommentaattorina.

Nevillellä oli myös sanottavansa Pickfordin toiminnasta kysyttäessä Everton-maalivahdin ”mielenkiintoisesta” sijoittumisesta.

– Ei se ole mielenkiintoista, se on vain huonoa. Mitä ihmettä hän oikein ajatteli? Hän tekee tilanteesta todellisen sotkun ja antaa Salahin viimeistellä tyhjään maaliin, Neville saneli lähetyksessä.

Ottelun jälkeen Evertonin tuore päävalmentaja Sean Dyche harmitteli myös maalivahtinsa aivopierua, sanoen sen olleen merkittävä tekijä Merseysiden derbyn lopullisessa tuloksessa.

– Peliä ei määritelty yhdessä hetkessä, mutta se oli selvästi iso hetki, Dyche sanoi Sky Sportsille.

– Olimme juuri rauhoittaneet pelin. He olivat hieman niskamme päällä, mutta muoto oli kunnossa eivätkä he olleet avanneet puolustustamme liian monta kertaa. Olen pettynyt vastaiskuun, Jordan luki tilanteen väärin. Se oli ensimmäisen puoliajan tarina.