Newcastlen maalivahti Martin Dúbravka on erikoisessa tilanteessa, kun hänen työnantajansa kohtaa ensi sunnuntaina Manchester Unitedin liigacupin loppuottelussa.

Dúbravka, 34, vietti kauden ensimmäisen puoliskon lainalla Manchester Unitedissa, jossa hän sai tililleen kaksi liigacupin ottelua.

Näin ollen hän ei voi edustaa Newcastlea tämän kauden kilpailussa, koska liigacupin säännöt kieltävät kahdessa joukkueessa pelaamisen samalla kaudella.

Dúbravka olisi saattanut ilman lainapestiään päästä tolppien väliin finaalissa, sillä Newcastlen ykkösvahti Nick Pope on pelikiellossa saatuaan punaisen kortin viime lauantaina Liverpoolia vastaan.

Henkilökohtaisesta vinkkelistä Dúbravka on erikoisessa tilanteessa ensi sunnuntaina, koska Newcastlen tappio tietäisi hänelle kultamitalia liigacupista. Hän on oikeutettu voittajien mitaliin Manchester Unitedissa pelaamiensa otteluiden takia.

Dúbravka sanoi Chronicle Liven haastattelussa, että hän ei toivo muuta kuin Newcastlen voittoa.

– Pelasin kaksi ottelua Manchester Unitedin kanssa, joten tiesin, etten voisi pelata finaalissa tai olla auttamassa pelaajiamme. Tämä on todella outo tilanne minullekin, mutta tällaista sattuu välillä. Toivottavasti joku muu astuu esiin ja osoittaa, että pystyy pelaamaan 90 000 ihmisen edessä.

– Ottelun katsomisesta tulee todella vaikeaa. Minulta on kysytty siitä paljon, mutta tietysti haluan Newcastlen voittavan, koska olen viettänyt niin monta vuotta täällä ja olen todella kiitollinen siitä, että seura antoi minulle mahdollisuuden pelata Englannissa.

Newcastlen maalilla nähtäneen finaaalissa Loris Karius, 29, joka liittyi seuraan viime syyskuussa. Loppuottelu olisi hänelle samalla debyytti Magpiesin paidassa.