Sean Longstaff kehuu Eddie Howen pelastaneen keskikenttäpelaajan uran Newcastlessa.

Longstaff, 25, pelaa viikonloppuna uransa suurimman ottelun, kun Newcastle taistelee sunnuntaina Manchester Unitedia vastaan Carabao Cupin voitosta.

Longstaffin rooli Newcastlessa kasvoi takaisin suuremmaksi Howen saavuttua marraskuussa 2021 seuran manageriksi. Englantilainen on esiintynyt tällä kaudella kaikki kilpailut mukaan luettuna 30 ottelussa.

– Hän on ihminen, jolle tulen olemaan ikuisesti kiitollinen. Hän pelasti urani Newcastlessa, Longstaff kertoi Independentille.

– Meillä on hyvä suhde ja luotan häneen. Toivottavasti hän alkaa luottamaan esityksiini yhä enemmän. Olen pelannut melko paljon jo.

– Me kävimme keskusteluja sopimukseni selvittämisestä. Hän sanoi asioita, joita minä en itsekään voinut uskoa. Onneksi hän uskoi minuun ja moni niistä asioista kävi toteen.

Longstaff nosti esille myös joukkuetoverinsa Matt Ritchien toisena tärkeänä tukijanaan. Ritchie neuvoi huomasi hänen henkisen pahoinvointinsa ja neuvoi ottamaan yhteyttä psykologiin.

– Olin harjoituksissa aivan onneton ja minun läsnäoloni ei ollut joukkueelle mukavaa. Ritchie huomasi sen.

– Jotkut ihmiset ajavat sinua syrjään, mutta hän veti minut lähellensä ja sanoi: ”Longy sinun täytyy selvittää tämä.” Hän laittoi minulle viestiä ja neuvoi soittamaan tälle kaverille.

– Nyt kaksi- ja puoli vuotta myöhemmin, jos hän ei olisi saanut minua takaisin oikealle radalle, en pelaisi enää Newcastlessa.

LUE MYÖS!