Manchester Cityn keskikenttäpelaaja Phil Foden oli tiistaina helpottuneella tuulella tehtyään 3-0-voitossa kaksi maalia Bristol Cityn verkkoon FA Cupissa.

Cityn akatemiassa jalkapallo-oppinsa saanut Foden, 22, on noussut tasaista tahtia manchesterilaisten avainpelaajaksi, mutta vuodenvaihteen aikoihin ja jälkeen hänellä oli selkeästi heikompi jakso kentällä.

Nilkkavaivasta kärsinyt Foden otettiin usein ajoissa vaihtoon tai sitten hän pääsi vasta pelin loppuvaiheilla kentällä. Pari ottelua Englannin maajoukkuepelaaja oli kokonaan sivussa kokoonpanosta.

– Kyllä, se on ehdottomasti ollut turhauttavaa, kommentoi Foden ITV:lle.

– Yksi urani huonoimmista vaiheista. Mutta kaikki käyvät niitä läpi, ja kyse on siitä, miten niihin reagoi.

– Minun on nyt paljon parempi olla jaloillani. Jalkakipujen kanssa ei ole helppoa pelata. Tunnen olevani sataprosenttisessa kunnossa ja voin hyvin, joten toivottavasti pääsen takaisin joukkueeseen ja pääsen auttamaan mahdollisimman paljon.

Cityn manageri Pep Guardiola kehui Fodenin panosta tiistaina.

– Sanoin vime viikolla, että meillä ei ole mitään epäilyksiä Philin suhteen. Philin vaikutus on alusta lähtien ollut hämmästyttävä. Hän on ollut mahtava ja hän on tullut yhä paremmaksi ja paremmaksi.

– Hänellä on ollut hieman ongelmia nilkkansa kanssa, mutta hän ei valita. Hän haluaa treenata ja pelata ongelmista huolimatta.

FA Cup tiistaina 28.2.
PvmOtteluTulos
19.03.2023Manchester UnitedMan UtdFulham3-1
19.03.2023BrightonGrimsbyGRI5-0
19.03.2023Sheffield United FCSHUBlackburnBLA3-2
18.03.2023Manchester CityMan CityBurnleyBUR6-0

Phil Foden

@PhilFoden
A brace against Bristol 😉