Brentfordin hyökkääjä Ivan Toney sanoo olevansa huolissaan Englannin jalkapalloliiton (FA) kurinpitomenettelystä, koska mediassa on spekuloitu hänen mahdollisen pelikieltonsa pituudella vedonlyöntirikkomuksiin liittyvien syytteiden vuoksi.

Toney, 26, sai marraskuussa syytteen 232 rikkomuksesta ja joulukuussa vielä 30 rikkomuksesta. FA:n säännöt kieltävät pelaajilta vedonlyönnin otteluista ja tietojen jakamisen vedonlyöntitarkoituksessa.

Brentfordin tähtihyökkääjä on tiettävästi myöntänyt monet rikkomuksista, mutta kiistää toiset.

Toneyn mukaan FA on kertonut hänelle, että hänen tulevan kuulemisensa yksityiskohdat pysyvät luottamuksellisina, kunnes lopullinen päätös on tehty.

Jotkut uutiskanavat ovat kuitenkin jo kertoneet, että Toney olisi saamassa kuuden kuukauden pelikiellon.

– Olin järkyttynyt ja pettynyt nähdessäni eilen ja tänään lehdistössä spekulaatioita minua koskevasta FA:n tutkimusprosessista sen jälkeen, kun FA on kertonut minulle, että se on luottamuksellinen prosessi, kunnes päätös on tehty, kommentoi Toney Instagram-tilillään.

– Minusta on erityisen huolestuttavaa lukea FA:n sanovan, että minut suljetaan jalkapallosta kuudeksi kuukaudeksi, ennen kuin kuulemista on edes järjestetty, ja se saa minut huolestumaan prosessista.

– Asianajajani kirjoittavat FA:lle ja pyytävät, että he suorittaisivat tutkinnan tietovuodosta, koska tämä on toinen kerta, kun juttuja on ilmestynyt sanomalehtiin – viimeksi juuri ennen Englannin MM-kisajoukkueen julkistamista.

– Koska minulle kerrotaan edelleen, että tutkimuksen on tarkoitus olla luottamuksellinen, en voi kommentoida asiaa enempää. Keskityn jatkossakin jalkapalloon.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

That's Football!

@ThatsFootballTV
BREAKING: Ivan Toney statement via his Instagram 👇

Toneyn väitetyt rikkomukset tapahtuivat 25. helmikuuta 2017 ja 23. tammikuuta 2021 välisenä aikana, jolloin hän edusti Scunthorpe Unitedia, Wigan Athleticia, Peterborough Unitedia ja Brentfordia.

Brentfordin maalitilastoa johtava Toney on pelannut tällä kaudella 23 ottelua iskien niissä yhteensä 15 osumaa ja syöttäen neljä, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan.

FA määräsi Englannin maajoukkueen ja Newcastlen puolustajalle Kieran Trippierille kymmenen viikon pelikiellon joulukuussa 2020, koska hän oli antanut muille tietoja, joiden perusteella nämä saattoivat lyödä vetoa hänen siirrostaan Tottenhamista Atlético Madridiin.

Vuonna 2017 Joey Barton – silloinen Burnleyn pelaaja – sai 18 kuukauden pelikiellon, joka lyheni 13 kuukauteen valituksen jälkeen, kun hän myönsi asettaneensa 1 260 jalkapalloon liittyvää vetoa 10 vuoden aikana.