FA Cupissa nähtiin keskiviikkona yksi kauden isoimmista yllätyksistä, kun Kakkosliigassa pelaava Grimsby Town eteni kilpailussa kahdeksan parhaan joukkoon kaatamalla Southamptonin vieraskentällä 2-1.

Grimsby nousi kahden maalin karkumatkalle Gavan Holohanin rangaistuspotkumaaleilla ja piti johdostaan kiinni Duje Ćaleta-Carin kavennuksesta huolimatta.

Seuraavalla kierroksella, puolivälierävaiheessa, Grimsby saa vastaansa Brightonin.

Grimsby on viimeksi päässyt FA Cupissa kahdeksan parhaan joukkoon 84 vuotta sitten. Tuolloin, kaudella 1938-39, joukkue eteni myös välierään, jossa se hävisi Wolverhamptonille 0-5.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

B/R Football

@brfootball
Grimsby are 64 places lower than Southampton in English football.

They've just beaten them to become the lowest ranked team to reach the FA Cup quarterfinals in six years 😤

Marinersin manageri Paul Hurst myönsi BBC:n haastattelussa, että hän lähti keskiviikon otteluun ilman suuria odotuksia.

– Olen shokissa. Olen niin iloinen omistajien ja uskomattoman vieraskannatuksen puolesta, sanoi Hurst viitaten 4 000 Grimsby-faniin, jotka olivat matkustaneet St Mary’s Stadiumille.

– Sanoin pelaajille, että saatamme hävitä 10-0. Sanoin, että minun on ehkä otettava silmäside mukaan. Se on aina pelkona, kun Valioliiga-joukkue tulee vastaan, että se tuhoaa minkä tahansa Kakkosliigan joukkueen tieltään.

Hurstin mukaan Grimsbyn pukuhuoneessa näytti pelin jälkeen siltä, että osalla meni tovi sisäistää, mitä hetki sitten oli tapahtunut.

– Kyllä he nauttivat siitä. Muutaman kasvoista näki, että he olivat shokissa, luultavasti myös hyvin väsyneitä.

– Mutta siellä laulettiin myös ja soitettiin hieman musiikkia. Olen vain iloinen heidän puolestaan. Tästä jää muisto heille, seuran omistajille ja kannattajille. Jäämme historiaan, koska olemme päässeet puolivälieriin.