Liverpoolin hyökkääjä Roberto Firmino jättää seuran ensi kesänä, kun hänen sopimuksensa päättyy, kertoo Athletic.

Brasilialaishyökkääjälle tarjottiin jatkosopimusta, mutta Firmino, 31, on päättänyt lähteä uuden haasteen perässä muualle. Anfieldille hän siirtyi kesällä 2015 Hoffenheimista 41 miljoonalla eurolla.

Firmino on pelannut Liverpoolissa yli 350 ottelua tehden niissä yhteensä 107 maalia. Hän on voittanut seurassa muun muassa kertaalleen Valioliigan, FA Cupin ja Mestarien liigan.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Anfield Edition

@AnfieldEdition
🖊️ Signed: 24th June 2015 (£29m)
🧑 Appearances: 353
⚽️ Goals: 107
🎯 Assists: 71
🏆 Champions League, Premier League, FA Cup, League Cup, Club World Cup, Super Cup, PFA POTM

Roberto Firmino. Liverpool legend. 🇧🇷

Menneinä vuosina Firmino muodosti Sadio Manén ja Mohamed Salahin kanssa yhden Euroopan pelätyimmistä hyökkäyskolmikoista, mutta Mané siirtyi viime kauden jälkeen Bayern Müncheniin ja Firminon peliaika on vähentynyt loukkaantumisten ja uusien hankintojen myötä.

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp sanoi tammikuussa, että hän haluaisi pitää Firminon seurassa. Athleticin mukaan saksalaismanageri on kuitenkin koko ajan tiennyt, että hänen monivuotinen luottohyökkääjänsä saattaa vaihtaa kesällä maisemaa, sillä Firminolle lienee luvassa enemmän peliaikaa ja mojova allekirjoitusbonus jossain muualla.

Saksan Sky Sportsin mukaan Firmino ilmoitti lähtöpäätöksestään Kloppille perjantaina hyvässä hengessä. Brassihyökkääjän uran seuraava askel ei ole vielä tiedossa.

Liverpool ei ole vielä tiedottanut Firminon lähdöstä.