Tottenham putosi FA Cupista aiemmin tällä viikolla hävittyään Mestaruussarjassa pelaavalle Sheffield Unitedille 0-1.

FA Cupista putoaminen oli Tottenhamille melkoinen takaisku, sillä se menetti jälleen mahdollisuuden pokaaliin. Pokaaliin, josta on puhuttu jo vuosien ajan. Tottenham on edellisen kerran voittanut pokaalin vuonna 2008, kun se kaatoi Chelsean Liigacupin finaalissa.

Tottenhamin päävalmentaja Antonio Conte on ollut muutaman viikon ajan sivussa joukkueen toiminnasta terveydellisistä syistä. Apuvalmentaja Cristian Stellini on siten toiminut joukkueen hetkellisenä päävalmentajana otteluissa.

Stellinin mukaan Tottenhamin ympärillä puhutaan liikaa pokaaleista. Sen sijaan tarvittavasta mentaliteetista puhutaan liian vähän.

– Tottenhamilla on joka kausi sama ongelma. Olemme aina ulkona FA Cupin neljännesvälieriin mennessä. Meidän on muutettava tämä, ja haluamme muuttaa tilanteen. Meidän on puhuttava tilanteesta ja jos me haluamme, niin tulevaisuudessa voimme saavuttaa tavoitteemme.

– Joskus minusta tuntuu, että puhumme liikaa pokaaleista ja liian vähän mentaliteetista. Se on se vaikea juttu. Sinun on löydettävä tietty nälkä sisältäsi, pukukopista, pelaajista, valmennusryhmästä ja seurasta. Jokainen luo oikeanlaista ilmapiiriä. On tiedettävä, miten tärkeää on voittaa. Ja voittaa jokainen ottelu. Realiteettimme on se, millaisen mentaliteetin toimme esiin edellisessä ottelussamme. Emme lähteneet otteluun hyvin, eikä mentaliteettimme ollut oikeanlainen, Stellini viittasi FA Cup -tappioon.

– Se, mitä tapahtui menneisyydessä on mennyttä. En ole täällä analysoimassa kymmenen edellisen vuoden tapahtumia, vaan sitä, mitä nyt ja tulevaisuudessa tapahtuu.