Arsenal-puolustaja Ben White olisi seurannut isänsä jalanjälkiä puutarhuriksi, jos hänestä ei olisi tullut ammattijalkapalloilijaa.

Englantilainen on noussut tällä kaudella suureen rooliin Tykkimiesten puolustuksessa ja pelannut 32 ottelussa sarjakärjen riveissä.

White, 25, ei seuraa jalkapalloa lainkaan vapaa-ajallaan. Laji on hänelle puhtaasti vain ammatti.

Arsenal-toppari ei ikinä katsoisi ottelua viihdemielessä.

– Jos en olisi jalkapalloilija, tekisin varmaankin töitä isälleni. Ehkäpä se on syy, miksi minulla ei ollut ikinä paineita varttuessa. Olisin ollut tyytyväinen vain siihen, White kertoi Arsenalin otteluohjelman kirjoituksessaan.

– Valitsin jalkapallon, mutta minulla ei olisi ollut ongelma tehdä isäni työtä. Minulla ei ollut ikinä tapana katsoa jalkapalloa. Tylsistyin lapsena viidessä minuutissa ja menin ulos pelaamaan.

– En koskaan katsonut sitä vaan pelasin mieluummin itse. En edes nykyisin katso juuri jalkapalloa. Katson klippejä omasta pelistäni kehittyäkseni, mutta en katso pelejä huvikseni.

White saapui Arsenaliin kesällä 2021 Brightonista 50 miljoonan punnan siirtokorvauksella. Puolustaja on pelannut urallaan myös neljä ottelua Englannin maajoukkuepaidassa.

Whiten kunnianhimo menestyä on ollut aina valtava.

– Minulla on pakkomielle olla paras ja menestyä missä vain asiassa. Jos olisin alkanut puutarhuriksi, se olisi sama asia. Minun ammattini vain sattuu olemaan monen ihmisen harrastus. He odottavat jokaista lauantaita seuratakseen omaa seuraansa ja se on hienoa.

– Minä taas haluan olla joka päivä kentällä ja yrittää olla jatkuvasti paras siellä. Kun tulen harjoituskentälle, keskityn 100-prosenttisesti jalkapalloon. Lähdettyäni suljen sen pois.

LUE MYÖS!