Roberto Firmino jättää Liverpoolin kuluvan kauden jälkeen.

Firminon sopimus Liverpoolin kanssa päättyy kesällä. Osapuolet eivät allekirjoita uutta jatkosopimusta ja Firmino vaihtaa siten maisemaa vapaana agenttina. Firmino ilmoitti päätöksestään Liverpoolille viime viikolla.

Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp kertoi yllättyneensä Firminon päätöksestä.

– Kyllä, hieman. Mutta kunnioitan täysin hänen päätöstään. Tämä on normaalia tällaisissa pitkissä suhteissa. Firmino on hyvin erityinen pelaaja ja pidin paljon siitä vastaanotosta, jonka hän sai Manchester United -ottelussa. Firmino haluaa saada tähän tarinaan positiivisen lopun. Firminolle tehtyä laulua kuullaan vielä pitkään Anfieldilla, Klopp vakuutti.

31-vuotias Firmino on pelannut vuosien saatossa 354 ottelua Liverpoolin edustusjoukkueessa, viimeistellyt yli sata maalia ja voittanut muun muassa Valioliigan ja Mestarien liigan.

Firmino on tehnyt kuluvalla kaudella kahdeksan maalia Valioliigassa. Liverpool on parhaillaan sarjataulukossa viidentenä.