Cesc Fàbregas siirtyi Arsenalista Barcelonaan kesällä 2011.

Fàbregas ehti pelata Barcelonassa kolmen vuoden ajan ennen siirtoaan Chelseaan kesällä 2014. Fábregas ei missään vaiheessa onnistunut nousemaan Arsenal-vuosiensa tasolle Barcelonassa, eikä löytänyt omaa paikkaansa joukkueesta.

Keskikenttäpelaaja vietti Arsenalissa vuosikausia. Fàbregas kertoi BBC:n haastattelussa, miksi päätti jättää Arsenalin ja siirtyä Barcelonaan. Fàbregas muisteli, miten hänen piti mennä Arsène Wengerin jutuille päästäkseen siirtymään Barcelonaan.

– Se oli kaikista vaikein päätös, koska sisälläni se oli samalla kaikista helpoin. Siirryin seuraan, jonka riveissä pelaamisesta olin aina unelmoinut. Olin aina kannattanut Barcelonaa, mutta samalla tunsin itseni hyvin rakastetuksi Arsenalissa ja minun piti mennä Wengerin luokse pyytämään, että hän päästäisi minut lähtemään kotiini, eli Barcelonaan. Wenger oli antanut minulle kaiken mahdollisen.

Fàbregasin mukaan Barcelona-siirron ajoitus ei mennyt nappiin.

– Ajoitus on todella tärkeä asia niin elämässä kuin jalkapallossakin. Nyt myöhemmin asiaa katsoessani minun olisi pitänyt odottaa hieman pidempään, jotta Xavin rytmi olisi tippunut hieman ja olisin voinut siirtyä hänen paikalleen.