Manchester United on päättänyt olla tekemättä valitusta keskikenttäpelaajansa Casemiron punaisesta kortista.

Casemiro, 31, poistettiin sunnuntaina kentältä suoralla punaisella kortilla Valioliiga-ottelussa Southamptonia vastaan.

Erotuomari Anthony Taylor antoi aluksi Brasilian maajoukkuepelaajalle varoituksen tämän taklattua Saintsin Carlos Alcarazia, mutta videotarkistuksen jälkeen kortin väri muuttui punaiseksi.

United ei uskonut, että valitus olisi muuttanut tuomiota mihinkään. Casemirolla on nyt edessään neljän ottelun pelikielto, koska kyseessä oli hänen toinen punainen korttinsa tällä kaudella.

Pannan myötä Casemirolta jää väliin FA Cupin puolivälierä Fulhamia vastaan sekä sarjaottelut Newcastlea, Brentfordia ja Evertonia vastaan.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
Casemiro pihalle suoralla punaisella! Menikö tuomio oikein? 🤔

#valioliiga

Manchester Unitedin manageri Erik ten Hag puolusti Casemiroa Southampton-pelin jälkeen sanomalla, että brassikonkari on ”kovaotteinen mutta reilu” pelaaja. Hollantilaisluotsi otti myös esiin, että Casemiro ei ollut koskaan aiemmin ammattilaisurallaan saanut suoria punaisia kortteja, mutta tällä kaudella niitä on tullut lyhyen ajan sisällä jo kaksi.

Sky Sportsin erotuomariasiantuntijan, Valioligassa vuosina 1992-2007 viheltäneen Dermot Callagherin mielestä punainen kortti oli täysin oikea tuomio Casemiron taklauksesta.

– Minusta hän syöksyy selkeästi tilanteeseen, hipoo pallon yläosaa ja osuu voimalla vastustajan sääreen nappulat edellä. Mielestäni se on punainen kortti.

– Hän menetti vartalonsa hallinnan hetkeksi. Mielestäni se oli huono taklaus.

– Minusta hän ei voittanut palloa. Hän liukui pallon päältä ja osui vastustajan sääreen.