Tiistai oli Erling Haalandin päivä. Manchester Cityn tähtihyökkääjä latasi peräti viisi osumaa RB Leipzigin verkkoon 7-0-voitossa ja hänen joukkueensa eteni Mestarien liigassa kahdeksan parhaan joukkoon yhteismaalein 8-1.

Haalandilla, 22, on nyt debyyttikaudellaan Cityssä kasassa jo 39 maalia, mikä on seuran uusi yhden kauden maaliennätys. Norjalaistähdeltä meni tuon lukeman saavuttamiseen vain 36 ottelua.

Tiistaina näytti siltä, että Haaland olisi voinut jatkaakin maalitehtailuaan, mutta Cityn manageri Pep Guardiola otti hänet vaihtoon jo 63. minuutilla.

Yksikään pelaaja ei ole koskaan tehnyt kuutta maalia Mestarien liigan ottelussa. Viiden maalin iltaan ovat Haalandin lisäksi kyenneet vain Lionel Messi ja Luiz Adriano.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

B/R Football

@brfootball
▪️ Erling Haaland vs. Leipzig (57 mins)

▪️ Luiz Adriano vs. BATE Borisov (82 mins)

▪️ Lionel Messi vs. Leverkusen (84 mins)

The only players to hit FIVE in a Champions League game 🔥

Tiistain peliä paikan päällä seuranneet C Moren asiantuntijat Petri Pasanen ja Antti Niemi olivat ymmällään tuloksesta ja Haalandin esityksestä.

– Tämä oli aika hämmentävä peli kaiken kaikkiaan. Täytyy muistaa se, että Leipzig on kuitenkin laatujoukkue. Ja sitten Cityltä tällainen ilta… 7-0! Ne ovat käsittämättömän rumat lukemat, sanoi Niemi.

– En tiedä, mitä Haalandista voi enää sanoa. Olisin toivonut, että Pep olisi antanut [Haalandille] vielä kymmenen minuuttia aikaa, jotta hänestä olisi tullut ainoa pelaaja, joka on tehnyt kuusi maalia Mestarien liigan ottelussa.

– Se olisi voinut olla sellainen ennätys, jota ei ihan sataan vuoteen rikota. Mutta ehkä hyvä näin. Viisi maalia on kuitenkin aika vahva suoritus.

Myös Pasanen ounasteli, että Haaland olisi saattanut vielä kasvattaa maalisaldoaan, jos olisi viipynyt kentällä pidempään.

– Viisi maalia 57 minuuttiin. Väitän, että siinä kohtaa koko stadion alkoi miettimään, että ”Tässä on ainakin puoli tuntia vielä pelattavaa, kuinka monta hän tekee tämän illan aikana?”.

– Mutta sitten Pep Guardiola otti hänet vaihtoon ja ikään kuin vapautti Leipzigin siltä kaikkein kovimmalta nöyryytykseltä.

Niemi muistutti, että Cityn joukkue ei juurikaan heikkene, vaikka kentältä otetaan pois joku isoimmista tähdistä.

– Täytyy muistaa, että Cityllä on kuitenkin isoja pelejä vielä edessä. Mestarien liiga jatkuu, taistelu Valioliigan mestaruudesta jatkuu.

– Jotenkin tuli sellainen fiilis, kun katsoo tuota penkkiä ja valmentajaa tuossa… [Phil] Fodenin tasoisia pelaajia heitetään kentälle siinä vaiheessa. Vähän epäreilut jaot, sellainen fiilis tuli.