Manchester Unitedin ja Fulhamin välisessä FA Cupin puolivälieräottelussa nähtiin sunnuntaina iso käänne, kun vierasjoukkue sai minuutin sisällä kolme punaista korttia.

Fulham johti peliä 1-0 Aleksandar Mitrovićin osumalla, kun vieraiden synkkä hetki koitti.

Unitedin Jadon Sancho vaikutti jo tuovan manchesterilaiset tasoihin 70. minuutilla, mutta Fulhamin laitahyökkääjä Willian pysäytti hänen vetonsa maaliviivalla.

Kotijoukkue ja -yleisö protestoivat raivokkaasti ja saivat lopulta tahtonsa läpi, kun videotarkistus paljasti Willianin torjuneen pallon kädellään. Näin ollen tilanteesta seurasi rangaistuspotku Manchester Unitedille ja punainen kortti Willianille.

Fulhamin manageri Marco Silva sai voimakkaasta suunsoitostaan punaisen kortin jo ennen kuin Willian oli ehditty poistaa kentältä. Hetkessä ottelu muuttui Fulhamin osalta täydeksi kaaokseksi, kun erotuomari Chris Kavanagh näytti punaista korttia myös Mitrovićille, joka oli raivopäissään tönäissyt Kavanagh’ta.

Kun peliä päästiin lopulta jatkamaan, Bruno Fernandes toi Unitedin rangaistuspotkusta tasoihin. Kotijoukkue marssi lopulta 3-1-voittoon ja siten kilpailun neljän parhaan joukkoon.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

ESPN FC

@ESPNFC
72' - 🟥 Willian
72' - 🟥 Mitrovic
72' - 🟥 Marco Silva

FULHAM GOT A TRIPLE RED IN 60 SECONDS 😱

Silva kertoi BBC:n haastattelussa, ettei hän kokenut sanoneensa mitään niin sopimatonta, että olisi ansainnut punaisen kortin.

– Me olimme 75 minuutin ajan selvästi paras joukkue Old Traffordilla erittäin hyvää vastustajaa vastaan. Pelaajat pitivät kiinni suunnitelmasta, me hallitsimme peliä rohkeasti ja mielestäni osoitimme tasomme.

– Minun on hillittävä itseni, vaikka en tehnyt mitään erikoista. En sanonut tuomarille mitään ihmeellistä. Hän ei kuunnellut ja näytti minulle punaista korttia. Minun olisi pitänyt hallita tunteeni siinä tilanteessa. Peli ratkaistiin sillä hetkellä.

Silvan mukaan Fulhamkin olisi kaivannut pelissä videotuomarin palveluksia, mutta Willianin ja Mitrovićin toimia hän ei kiistänyt.

– On sääli, että tuomarille ei näytetty videouusintoja avausjakson hetkistä. On vaikea olla Fulham Old Traffordilla, myös videotuomari tuntee [stadionin] paineet. Meidän on vaikea ymmärtää, miksi he eivät toimineet samoin [ensimmäisellä puoliajalla].

– Mitä Willianiin tulee, jos tuomari kokee, että pelaaja teki sen tahallaan, niin hänen pitää antaa punainen kortti. Jos VAR päättää siitä, niin asia on selvä.

– Mitron pitäisi hallita tunteitaan hieman. Haluaisin nähdä, toimivatko he muiden pelaajien kanssa samoin tällä kaudella, mutta meidän pitäisi hallita tunteemme siinä tilanteessa.

– Jos hän haluaa antaa minulle punaisen kortin, niin minun on hyväksyttävä se, koska hän ei kuunnellut minua yhtään. Minä lähdin tekniseltä alueeltani, joten minun on hyväksyttävä se.