Chelsea vahvisti torstaina yllättävän uutisen, kun se kertoi palkanneensa seuralegenda Frank Lampardin uudeksi päävalmentajakseen loppukauden mittaisella sopimuksella.

Lampard, 44, korvaa tehtävässä Graham Potterin, joka sai lähtöpassit viime viikonloppuna.

Käytännössä Lampardin pestaaminen antaa Chelsealle enemmän aikaa etsiä ehdokkaita uudeksi vakituiseksi päävalmentajaksi. Huhuissa lontoolaisseura on yhdistetty muun muassa Luis Enriqueen ja Julian Nagelsmanniin.

Lampardin paluu tuli isona yllätyksenä koko Valioliigaa seuraavalle väelle. Hän sai Chelseasta kenkää tammikuussa 2021 ja viime tammikuussa hän sai potkut Evertonista joukkueen ajauduttua jälleen putoamistaisteluun.

Torstaina Lampard sanoi ensimmäisessä lehdistötilaisuudessaan, että paluu Chelseaan oli helppo päätös.

– Tämä on minun seurani, tunnen paljon tätä seuraa kohtaan. Olen myös käytännöllinen ihminen. Olen ollut eri tiellä lähdettyäni Chelseasta, mutta olen iloinen tästä mahdollisuudesta tulla takaisin, kun seura pyytää minua ja uskon, että minusta voi olla apua kauden loppuun asti.

– Uskon itseeni. Olen työskennellyt monien pelaajien kanssa aiemmin. Ymmärrän, mitä Chelsean kannattajat haluavat, ja teen kaikkeni antaakseni heille sen, mitä he haluavat.

Lampard saa käyttöönsä todella laajan ja kalliin joukkueen.

– Huippuseuroilla on isot joukkueet. Jokainen pelaaja on saatava tuntemaan, että hän on mukana. Lyhyt aikaväli on siitä positiivinen asia, että jokainen voi aloittaa alusta. Pelaajat puskevat toisiaan eteenpäin, ja minä yritän hallita sitä.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Chelsea FC

@ChelseaFC
Frank Lampard returns as Caretaker Manager until the end of the season. 🤝

Lampard sanoi, että hänen tavoitteensa on nostaa Chelsean pelaajien itseluottamus mahdollisimman korkealle.

– Haluamme voittaa mahdollisimman paljon pelejä, meillä on isoja pelejä edessä. Meidän on uskottava pelaajiimme ja minä uskon heihin valtavan paljon.

Lähes 650 ottelua Chelseassa pelannut Lampard lähetti viestin myös niille kannattajille, jotka eivät välttämättä toivoneet hänen palaavan.

– Olen hyvin kiitollinen niistä [kannattajista], jotka ovat iloisia. Jos jotkut eivät ole, heille tiedoksi, että annan kaikkeni.

– En usko, että minun tarvitsee puhua liikaa suhteestani Chelsean kannattajiin. He ovat olleet valtava tuki siitä hetkestä lähtien, kun siirryin tänne monta vuotta sitten, ja olen siitä ikuisesti kiitollinen.

Lampard ei koe, että hänellä olisi jäänyt edelliseltä kerralta asioita kesken Chelseassa.

– Olen täällä eri ajanjaksolla, eri aikakaudella. ”Keskeneräiset asiat” kuulostavat hieman Hollywoodilta. Haluan tehdä niin kovaa töitä kuin pystyn.

Väliaikaisvalmentajalta kysytään luonnollisesti aina, näkeekö hän itsensä roolissa pidempäänkin kuin loppukauden ajan.

– Odotan noita kysymyksiä, mutta minulle on tärkeää jättää ne sivuun ja jatkaa työtäni.