Chelsean surkea kausi sai jatkoa keskiviikkoiltana, kun se hävisi Mestarien liigan puolivälierien avausosassa Real Madridille 0-2.

Chelsea kykeni luomaan ottelussa muutaman laadukkaan maalipaikan, mutta todellisuudessa Real Madrid oli niskan päällä koko ottelun ja oli selvästi vastustajaansa parempi joukkue.

BT Sportin jalkapalloasiantuntija ja Chelsean entinen pelaaja Joe Cole otti kantaa siihen, minkä hyökkääjän Chelsea hankkii kesän siirtoikkunassa.

Joukkue on nimittäin täynnä laitahyökkääjiä ja kymppipaikan pelaajia, mutta puhdas kärki loistaa poissaolollaan, kun Pierre-Emerick Aubameyang ei kuulu joukkueen suunnitelmiin.

– Emme puhu siitä, kenet Chelsea saa, vaan siitä, kuka haluaa siirtyä Chelseaan, jos seura pelaa ensi kaudella Konferenssiliigassa? Meidän on oltava rehellisiä.

Cole kummastelee Chelsean hankintapolitiikkaa.

– Uudet omistajat tulivat seuraan ja tekivät sen, mitä hyvät omistajat tekevät, eli käyttivät paljon rahaa. Heitä on kiitettävä siitä. He ovat hyviä tyyppejä, jotka haluavat tehdä asiat oikein seuran kannalta. Mutta heidän pitäisi todennäköisesti katsoa peiliin ja kysyä, kuka antaa meillä ohjeita näiden pelaajien hankkimiseen? Miksi meillä on yhdeksän kymppipaikalla pelaamaan pystyvää laitahyökkääjää, kun meillä voisi olla yksi puhdas kärki? Emme tiedä tarkkoja syitä, mutta ongelma lienee pelaajarekrytoinnissa viimeisen vuoden aikana.

Chelseassa vuodet 2003-10 pelannut Cole väittää, ettei yksikään Chelsean nykyisen joukkueen pelaaja kykene pelaamaan 20 maalin kautta.

– Et voi luottaa siihen, että joku joukkueen pelaaja tekisi 20 maalia. Yksikään tämän joukkueen pelaaja ei ole pelannut 20 maalin kautta urallaan, joten mikä saa sinut ajattelemaan, että he onnistuisivat siinä nyt? Se on se yleinen ongelma. Joukkueessa on myös selvä itseluottamusongelma. Joukkueessa on laatupelaajia, jotka osaavat tehdä maaleja, mutta heidän itseluottamuksensa on alhaalla. Frank Lampardin ja muun valmennusryhmän on tehtävä sille jotain.

Otteluparin toinen osa pelataan Lontoossa ensi viikon tiistaina.

LUE MYÖS: Frank Lampard ei heitä pyyhettä kehään tappiosta huolimatta – uskoo edelleen UCL-välieräpaikkaan: ”Kyse on mentaliteetista”