Chelsea ja Bayern München ovat päässeet sopuun apuvalmentaja Anthony Barryn siirrosta Saksaan, kertoo Athletic.

Bayernin uusi päävalmentaja Thomas Tuchel ilmoitti heti ensimmäisessä lehdistötilaisuudessaan, että hän haluaa valmennusryhmäänsä Barryn, 36, jonka kanssa hän työskenteli Chelseassa.

Chelsea ei ollut mielissään Tuchelin julkisesta kosiskelusta, koska seurojen välillä ei ollut käyty minkäänlaista virallista yhteydenpitoa Barryn potentiaalisesta siirrosta.

Aluksi Bayern ja Chelsea eivät meinanneet päästä sopuun Barryn siirtokorvauksesta, eikä hän osallistunut neuvottelujen aikana lontoolaisten harjoituksiin. Nyt seurat ovat kuitenkin sopineet lähes miljoonan punnan (noin 1,13 miljoonaa euroa) siirtosummasta.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
Agreement in place between Chelsea and FC Bayern for Anthony Barry who’s gonna re-join Thomas Tuchel coaching staff, as expected. 🔴🤝🏻 #FCBayern

Compensation agreement close to £1m as @JNorthcroft @SJohnsonSport have reported.

Neuvotteluja hidasti myös se, että Chelsea ja Bayern München olisivat kohdanneet toisensa Mestarien liigan välierissä, jos ne olisivat jatkaneet puolivälieristä eteenpäin. Chelsea ei halunnut päästää Barrya Saksaan, kun tuo mahdollisuus oli vielä auki.

Frank Lampard hankki Barryn Chelseaan kesällä 2020 tämän työskenneltyä aiemmin Wiganissa. Barry on saanut pitää paikkansa valmennusryhmässä, vaikka päävalmentajat ovat vaihtuneet.

Tänä vuonna Barry aloitti apuvalmentajana myös Portugalin miesten maajoukkueessa toimittuaan aiemmin vastaavassa roolissa Irlannin ja Belgian kanssa. Hän on todella arvostettu valmentaja, jota pidetään etenkin erikoistilanteiden asiantuntijana.