Brighton & Hove Albionin päävalmentaja Roberto De Zerbi myönsi ryhmänsä olleen paljon huonompi keskiviikkoiltana, kuin sarjanousija Nottingham Forest.

Lokkilauma saapui City Groundille keskiviikkoiltana raskaan ja tunteita herättävän FA Cup välierätappion jälkeen. Wembleyllä pelatusta välierästä finaaliin eteni Manchester United. 120 minuuttia ei riittänyt ratkaisuun, ja ottelu päättyi dramaattisen rangaistuspotkukilpailun jälkeen Unitedin hyväksi.

Brighton aloitti keskiviikkona vahvasti ja otti 1-0-johdon Forestista Facundo Buonanotten maalilla. 18-vuotias osui heti ensimmäisessä Valioliiga-avauksessaan. Avausmaalia edelsi kotijoukkueen Brennan Johnsonin epäonnistuminen pilkulta. Lopulta isännät avasivat myös maalihanansa ensimmäisen puoliajan lisäajalla.

Brightonin ja Pascal Gross:in epäonneksi 1-1-tasoitus kirjattiin saksalaisen nimiin omana maalina. Toisella puoliskolla Danilo sekä ex-tykkimies Morgan Gibbs-White upottivat pallon Brightonin verkkoon. Tärkeä 3-1-voitto nosti Nottinghamin putoamisviivan yläpuolelle.

De Zerbi kertoi ottelun jälkeen medialle joukkueensa energian loppuneen kesken vahvan alun jälkeen.

– Ansaitsimme hävitä tämän ottelun. Pelasimme hyvin ensimmäiset 35 minuuttia, minkä jälkeen kunto loppui kesken, totesi italialainen.

– Emme tehneet paljon muutoksia Wembleyn kokoonpanosta. Tiesimme, että tämä tulee olemaan raskas peli meille. Olisimme voineet tehdä useamman maalin tuohon 35-minuuttiseen. Lopulta meiltä hiipui usko ja energia tekemiseen.

– Tämä on vaikeaa meille, koska emme ole tottuneet pelaamaan kolmea ottelua viikossa. Meidän täytyy silti jaksaa pelata kaikki loput kahdeksan ottelua laadukkaasti alusta loppuun saakka, jotta saavutamme tavoitteemme.

– Totta kai olen rehellinen ja en tykkää puhua tällä tavoin tappion jälkeen. Olen ylpeä pelaajistani vaikka tänään hävisimmekin, kuittasi De Zerbi.

Tappio oli iso takaisku vierailijoiden ensi kauden europelihaaveille. Joukkue on sarjassa kahdeksantena neljän pisteen päässä kuudentena olevasta Liverpoolista. Brightonilla on kuitenkin kaksi ottelua vähemmän pelattuna kuin Liverpoolilla ja seitsemäntenä majailevalla Tottenhamilla. De Zerbin ryhmällä on myös peräti kolme ottelua vähemmän pelattuna, kuin sarjavitosella Aston Villalla.

Lue myös