Chelsean joukkueessa vallitsee tällä hetkellä todella huono tunnelma, kertoo Athletic.

Lontoolaisjoukkue on väliaikaisvalmentajansa Frank Lampardin alaisuudessa viiden ottelun tappioputkessa, pokaaleja ei ole tältä kaudelta tulossa ja Chelsea on Valioliigassa lähempänä putoamisviivaa kuin europelipaikkoja.

Heikot tulokset ovat kuitenkin vain yksi syy alakuloisuudelle Chelseassa. Yksi isoimmista tekijöistä Chelsean huonossa kaudessa on ollut liian isoksi paisunut joukkue.

Chelsean edustusjoukkueen harjoituksiin saapuu joka päivä yli 30 pelaajaa. Kentälle mahtuu kerrallaan vain 11, joten kaikkia on mahdoton pitää tyytyväisenä. Athleticin mukaan Chelsean pelaajat saattavat harjoitella eri päivinä täysin eri pelaajien kanssa, koska heitä on niin paljon.

Viime vuonna saapuneet uudet omistajat ovat hankkineet Chelseaan pelaajia yli 600 miljoonalla eurolla. Vaikka satsaukset saattavat tuoda menestystä tulevaisuudessa, lyhyellä aikavälillä ne ovat sotkeneet joukkuetta.

Muutoksia on tapahtunut niin pelaajistossa kuin taustajoukoissa, ja lisää on vielä luvassa. Chelsean odotetaan luopuvan ensi kesänä monista pelaajistaan sekä pienentääkseen joukkuettaan että noudattaakseen taloudellisen reilun pelin sääntöjä. Stamford Bridgelle on kuitenkin myös palaamassa tämän kauden jälkeen monia pelaajia lainalta.

Chelsea pyrkii ensisijaisesti myymään pelaajia, joiden sopimukset ovat päättymässä vuoden tai kahden kuluttua ja jotka eivät ole ilmaisseet halukkuutta solmia uutta diiliä. Athleticin mukaan joukkueessa on kuitenkin ”useita” lähtöhaluisia pelaajia, eivätkä kaikki heistä ole niitä, joiden sopimus on päättymässä lähitulevaisuudessa.

Lontoolaisseura on tehnyt uusien omistajiensa alaisuudessa poikkeuksellisen pitkiä sopimuksia uusille hankinnoilleen sekä joillekin, jotka olivat seurassa jo ennen heidän saapumistaan. Osaa pelaajista on kuitenkin ruvennut kaduttamaan kuluvan kauden myötä, että he ovat sitoutuneet seuraan niin pitkäksi ajaksi.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
Chelsea plan has not changed despite poor results. Frank Lampard, expected to stay as interim coach until the end of the season. 🚨🔵 #CFC

Negotiations between Chelsea and Mauricio Pochettino continue in order to complete the agreement.

Vaikka Chelseassa uskotaan, että tilanne kääntyy vielä ajan myötä positiiviseksi, saattaa ongelmia olla luvassa ainakin lähitulevaisuudessa.

Chelsea on hankkimassa uutta manageria ja joukkuetta joudutaan uudistamaan rajusti kesällä, joten pelillisten asioiden hioutumiseen saattaa mennä aikaa. Lisäksi Chelseassa pelätään, että uusiin sopimuksiin kirjattu ehto saattaa aiheuttaa erimielisyyttä joukkueen keskuudessa.

Viime kesästä lähtien Chelsea on sisällyttänyt kaikkiin uusiin sopimuksiin ehdon, jonka mukaan pelaajan palkka putoaa 30 prosentilla, jos joukkue ei pelaa Mestarien liigassa. Tuo skenaario on toteutumassa jo ensi kaudella, ja nyt tilanne on se, että osa pelaajista joutuu kirjaimellisesti maksamaan huonosta kaudesta, kun taas toiset jatkavat nykyisillä tienesteillään.