Liverpoolin laitapuolustaja Trent Alexander-Arnold on loistanut uudessa roolissaan.

Alexander-Arnold, 24, saatetaan piirtää kokoonpanossa tyypilliselle oikean laitapakin tontilleen, mutta viime peleissä hän on tullut aktiivisesti tekemään peliä keskikentälle.

Muutoksen vaikutukset näkyvät hänen tilastoissaan. Alexander-Arnold on syöttänyt viidessä edellisessä ottelussaan yhteensä kuusi maalia. Hän on myös luonut enemmän maalipaikkoja, antanut enemmän syöttöjä vastustajan kenttäpuoliskolla ja koskenut palloon useammin kuin aikaisemmin.

Ei liene sattumaa, että taktinen muutos ja Liverpoolin viiden ottelun tappioton putki alkoivat samaan aikaan.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

OptaJoe

@OptaJoe
5 - Trent Alexander-Arnold has assisted a goal in five consecutive Premier League appearances for the second time in his career (previously in August 2019), and is the only player in the competition's history to have done so twice. Premium.

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp painottaa, että kyse ei ole ollut vain siitä, että Alexander-Arnold liikkuu enemmän keskustassa.

– Olemme aina tienneet, että hänellä on potentiaalia siihen. Mutta roolin pelaamisessa ei ole kyse yhdestä pelaajasta. Koko systeemin pitää toimia, se pitää valmistella. Meidän on harjoiteltava sitä varten, kommentoi Klopp Sky Sportsille.

Alexander-Arnold sanoo nauttivansa uudesta roolistaan. Keskikentällä pelaaminen tuli tutuksi hänelle juniorivuosinaan, joten kyse ei ole täysin hypystä tuntemattomaan.

– Kyse ei ole ollut vain minun ja Kloppin keskusteluista, tämä on koko joukkueen systeemi. Kyse on siitä, että saamme pelaajistamme parhaan irti ja löydämme systeemin, joka toimii meille parhaiten. Se on hieman erilainen kuin mihin olemme tottuneet.

– Nautin siitä ehdottomasti. En sanoisi, että pelaan ylempänä. En kuitenkaan nouse rangaistusalueelle tekemään maaleja. Pelaan vain keskempänä kenttää ja nautin siitä, että saan palloa ja pääsen syöttelemään ja olemaan luova noilla alueilla.

Lue lisää Liverpoolista: