Brightonissa pitkään ykkösmaalivahtina toiminut Robert Sánchez ei matkustanut sunnuntaina joukkueen mukana Arsenalin vieraaksi.

Brightonin päävalmentaja Roberto De Zerbi antoi mystisen selityksen maalivahtinsa poissaolosta.

Brighton säväytti Emiratesilla kaataen mestaruutta havittelevan Arsenalin vieraissa maalein 3-0. Vierasjoukkueen voitto käytännössä sinetöi Tykkimiesten mestaruushaaveet. Brighton taistelee edelleen vahvasti ensi kauden europelipaikoista.

Brightonin edellisessä ottelussa Evertonia vastaan Jason Steele joutui antautumaan peräti viidesti. Hän sai kuitenkin pitää paikkansa tolppien välissä, kun joukkueen toinen maalivahti Sánchez jäi Arsenal-ottelun kokoonpanosta kokonaan pois.

Steele, 32, on voittanut tällä kaudella ykkösmaalivahdin tontin De Zerbin ryhmässä. Sánchez nähtiin viimeksi Brightonin maalilla FA Cupin välierässä Manchester Unitedia vastaan 23.4. Wembleyllä pelattu välierä päättyi Man Unitedin voittoon rangaistuspotkukilpailun päätteeksi.

De Zerbi on ollut tyytyväinen Steelen peliin ja on aikaisemmin sanonut häntä yhdeksi Euroopan parhaaksi pallolliseksi maalivahdiksi. Sánchez saattoi kuvitella saavansa uuden mahdollisuuden Arsenalia vastaan Brightonin päästettyä viisi maalia Evertonia vastaan, mutta De Zerbi päätti peluuttaa kuitenkin Steeleä.

– Puhuimme kaksi päivää sitten Robin kanssa ja päädyimme siihen lopputulokseen, että hän ei matkusta joukkueen kanssa tähän otteluun. Rob tiesi, että hän ei pääse pelaamaan, joten päädyimme yhdessä tähän päätökseen, kommentoi De Zerbi Sánchezin mystistä poissaoloa kokoonpanosta lehdistölle Arsenal-ottelun jälkeen.

Tuo selitys luo ehkä enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Selvää on, että espanjalaisen maalivahdin tulevaisuus Brightonissa kesän jälkeen on vaakalaudalla.

LUE MYÖS