Englannin jalkapalloliitto (FA) hakee kansainväliseltä jalkapalloliitolta (FIFA), että Brentfordin hyökkääjän Ivan Toneyn pelikiellosta tehdään maailmanlaajuinen, kertoo Sky Sports.

FA tiedotti keskiviikkona, että se on määrännyt Toneylle, 27, kahdeksan kuukauden pelikiellon lukuisista vedonlyöntirikkomuksista.

Jos FIFA hyväksyy FA:n hakemuksen, Toney ei saa siirtyä pannansa aikana lainalle ulkomaille.

Koska kaikki lainat tai siirrot ulkomaiseen seuraan edellyttävät FA:lta pelaajan rekisteröinnin luovuttamista, heti kun Brentford mahdollisesti anoisi sitä, FA ilmoittaisi ostavan seuran kansalliselle jalkapalloliitolle ja FIFA:lle, että Toney on pelikiellossa Englannissa. Tässä vaiheessa FIFA pyrkisi soveltamaan pelikieltoa maailmanlaajuisesti.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Asioiden avoimuuden lisäämiseksi katsotaan kuitenkin, että kun rangaistuksen kirjalliset perustelut on julkaistu ja on selvää, aikooko Toney valittaa, FA hakee virallisesti FIFA:lta Toneyn rangaistuksen vahvistamista maailmanlaajuisesti.

FIFA:n vakiomenettelyn mukaan FA:n tekemät toimet tarkistettaisiin perustamalla oma kurinpitokomitea keskustelemaan yksityiskohdista, mutta ei ole olemassa mitään selvää ennakkotapausta, jossa FIFA ei olisi hyväksynyt maailmanlaajuista pelikieltoa tämänkaltaisessa tilanteessa.

Esimerkiksi sekä Kieran Trippier että Daniel Sturridge pelasivat ulkomailla silloin, kun heitä rangaistiin vedonlyöntisääntöjen rikkomisesta Englannissa.

Sturridge joutui välittömästi purkamaan sopimuksensa Trabzonsporin kanssa vuona 2020 ja Trippieriltä jäi 10 viikkoa väliin Atlético Madridin kanssa alkuvuodesta 2021.

Toneyn pelikielto astui välittömästi voimaan keskiviikkona. Näillä näkymin hän saa pelata seuraavan kerran 16. tammikuuta ensi vuonna ja palata Brentfordin harjoituksiin neljä kuukautta sitä ennen.