Manchester City on Mestarien liigan finaalissa.

Finaalipaikka varmistui keskiviikkoiltana, kun Manchester City voitti Real Madridin välierien jälkimmäisessä osassa 4-0, ja voitti otteluparin yhteismaalein 5-1.

Pep Guardiola on jahdannut Manchester Cityn kanssa Mestarien liigan voittoa jo vuosien ajan. Manchester City pääsi finaaliin keväällä 2021, mutta tuolloin Chelsea oli parempi.

Manchester City kohtasi Real Madridin vuosi sitten Mestarien liigan välierissä. Manchester City oli otteluparissa niskan päällä. Myös Guardiola muistaa sen.

– Minulla oli sellainen fiilis, että joukkueessa oli sekoitus rauhallisuutta ja jännitystä. Jo 15 minuutin jälkeen tunsimme sen viime kauden kivun. Pelasimme viime kaudella todella hyvin ja muistan Toni Kroosin sanoneen, että Real Madrid on siitä erityinen joukkue, että he olisivat voineet hävitä täällä 10-1 vuosi sitten. Ja Kroos on yksi parhaista pelaajista, joita olen valmentanut.

– Urheilu antaa sinulle aina mahdollisuuden. Olemme yhden voiton päässä kolmannesta peräkkäisestä Valioliigan mestaruudesta. Siihen päälle kaksi Mestarien liigan finaalipaikkaa ja yksi välieräpaikka. Sitä kutsutaan tasaisuudeksi. Pelaajani ovat hyvin nöyriä jokaisessa ottelussa. Kukaan ei ole ylimielinen.

Manchester City on kolmen voiton päässä triplamestaruudesta, sillä Valioliigan mestaruus on voiton päässä ja Mestarien liigan finaalin lisäksi Guardiolan miehistö on selviytynyt FA Cupin finaaliin. Siellä vastaan asettuu Manchester United.

– Emme ajattele triplaa. Olemme yhden voiton päässä jokaisessa kilpailussa. Olemme todella lähellä, mutta jäljellä on paljon töitä. Ja nimenomaan laadukasta työtä. Teemme kovasti töitä sen eteen, Guardiola viittasi triplaan.

Manchester City kohtaa Mestarien liigan finaalissa Internazionalen.

– Italialainen joukkue on aina italialainen joukkue. Meidän on taisteltava paljon. Siihen on vielä aikaa. Nyt keskitymme voittamaan Valioliigan sunnuntaina.

LUE MYÖS