Manchester City selvitti tiensä Mestarien liigan finaaliin. 

Manchester City kukisti välierissä Real Madridin yhteismaalein 5-1. Se kohtaa kesäkuussa pelattavassa finaalissa Internazionalen.

Manchester Cityä on vuosien saatossa kritisoitu suorastaan hurjasta rahankäytöstä. 

Manchester City on käyttänyt kesästä 2013 lähtien noin 1,6 miljardia euroa pelaajahankintoihin ja samalla myynyt pelaajiaan 684 miljoonalla eurolla, eli seuran nettokulutus siirtomarkkinoilla on ollut kymmenen vuoden aikana 984 miljoonaa euroa.

Siitä huolimatta naapuri Manchester United on käyttänyt sitäkin enemmän rahaa, vaikka menestys on ollut hyvin vaatimatonta verrattuna Manchester Cityyn.

Manchester Cityn toimitusjohtaja Ferran Soriano käväisi Movistarin haastattelussa ja muistutti, ettei seura ole edes käyttänyt kaikista eniten rahaa siirtomarkkinoilla.

– On vain katsottava, miten paljon englantilaisseurat ovat käyttäneet rahaa pelaajiin viimeisen vuoden, kolmen tai viiden aikana. Emme ole koskaan olleet eniten pelaajiin rahaa käyttänyt seura. On useita seuroja, jotka ovat käyttäneet enemmän rahaa, kuten Chelsea, Manchester United ja Arsenal. Ei pidä paikkaansa, että voitamme vain, koska olisimme käyttäneet paljon rahaa.

Manchester City tähtää Mestarien liigan voittoon, mutta Valioliigan mestaruus on ykkösprioriteetti joka vuosi.

– Teemme joka päivä töitä Valioliigan voittamisen eteen. Kyseessä on todella vaikeasti voitettavissa oleva sarja. Jos onnistumme siinä tällä kaudella, olisimme voittaneet Valioliigan kolmesti putkeen ja viidesti viimeisen kuuden vuoden aikana. Kokemukseni perusteella voin sanoa sen, että et voi luoda strategiaasi sen pohjalle, että voitat Mestarien liigan. Se riippuu niin paljon arvontatuloksista tai yksittäisistä huonoista päivistä, mutta kun joskus voitamme sen, on se symbolinen hetki, Soriano summasi.

LUE MYÖS