Gary Neville uskoo triplamestaruuden vievän Pep Guardiolan Sir Alex Fergusonin rinnalle.

Guardiolan Manchester City varmisti eilen kolmannen peräkkäisen Valioliigan mestaruutensa. Joukkue pelaa myös FA Cupin ja Mestarien liigan loppuotteluissa Manchester Unitedia ja Internazionalea vastaan tulevina viikkoina.

City onnistui kirimään Valioliigassa kahdeksan pisteen eron Arsenalia vastaan kiinni voitettuaan 11 peräkkäistä ottelua. Lontoolaisseuran tappio Nottingham Forestin vieraana sinetöi eilen mestaruuden.

Ferguson voitti toistaiseksi ainoan englantilaisseuran triplan kaudella 1998-99.

– Jos he pystyvät voittamaan Valioliigan, Manchester Unitedin FA Cupin finaalissa ja Internazionalen Mestarien liigan loppuottelussa, sinun täytyy vain nostaa kädet ylös ja myöntää tämän valmentajan ja pelaajien saavuttaneen jotain ainutlaatuista, Neville kommentoi Telegraphille.

– Sir Alex Ferguson ansaitsee olla ainoa triplan voittanut valmentaja, koska hän on se paras. Jos Pep Guardiola liittyisi sinne, hän olisi sen arvoinen kumppani. Se olisi tasavertainen saavutus Sir Alex Fergusonin kanssa.

Ferguson voitti vuosina 1986-2013 39 pokaalia Man Unitedissa. Guardiolalla on hallussaan 12 pystiä seitsemän vuotensa varrella Cityssä.

LUE MYÖS!