Manchester City ja Internazionale kohtaavat toisensa Mestarien liigan finaalissa. Finaali pelataan Istanbulissa 10. kesäkuuta.

Manchester City lähtee finaaliin valtavana ennakkosuosikkina.

Suorastaan loistavan kauden pelannut Manchester City kykenee edelleen voittamaan triplamestaruuden. Valioliigamestaruuden varmistanut Manchester City pelaa nimittäin Mestarien liigan finaalin lisäksi myös FA Cupin finaalissa. Siinä vastaan asettuu paikallisvastustaja Manchester United.

Manchester Cityn päävalmentaja Pep Guardiola kertoo olevansa vaikuttunut Interin pelaamisesta.

– Aloitin katsomaan Interin otteluita ja olen hyvin vaikuttunut. Olen vaikuttunut siitä, mitä he tekevät ja muun muassa heidän kehonkielestään. Sen jälkeen, kun aloin katsomaan Interin otteluita, soitin Italiassa asuville ystävilleni tietääkseni heidän mielipiteensä. Jokainen heistä sanoi minulle, että kannattaa olla varuillaan, koska Inter on otettava tosissaan. Heidän ei olisi ollut pakko sanoa sitä, koska olin jo itsekin huomannut sen, vaikka olin nähnyt Interiä vasta minuuttien ajan.

– Tietenkin Inter voi voittaa meidät. Inter on voittanut Mestarien liigan kolmesti, emmekä me ole voittaneet sitä kertaakaan. Toki annamme itsestämme parhaan mahdollisen version kentällä, jottei Inter voita meitä.

Italialaisseurat ovat menestyneet upeasti eurokentillä kuluvalla kaudella. AS Roma on Eurooppa-liigan finaalissa. Fiorentina sen sijaan eteni Konferenssiliigan finaaliin. On mahdollista, että jokaisen eurokilpailun voittopokaali nähdään lähiviikkoina Italiassa.

Guardiola tietää, millaisella mentaliteetilla italialaisseurat lähtevät finaaleihin.

– Ei ole sattumaa, että jokaisessa eurokilpailussa on tällä kaudella italialainen finalisti ja lisäksi välierissä on ollut enemmänkin italialaisseuroja. Pelasin Italiassa ja tiedän, millainen mentaliteetti heillä on finaaleissa. Emme voi unohtaa sitä, että 20 vuotta sitten Serie A oli maailman paras sarja. Jokainen pelaaja ja valmentaja halusi päästä sinne. Italia on myös voittanut neljästi maailmanmestaruuden, Guardiola muistutti.

LUE MYÖS